Vervelende 0-3 nederlaag van Excelsior tegen Vitesse

9 september 2017

Het was een vervelende avond voor Excelsior Rotterdam tegen bekerwinnaar Vitesse. Op slag van rust openden de gasten de score en in de tweede helft liep Vitesse uit naar 0-3. Zo werd deze wedstrijd een lesje in effectiviteit voor Excelsior.

Voorsprong
Excelsior Rotterdam begon goed in het met 4100 toeschouwers gevulde Van Donge & De Roo Stadion. Met doelman Ogmundur Kristinsson en Jordy de Wijs in de basisopstelling was Excelsior al na zeven minuten dreigend. Zakaria El Azzouzi schoot de bal echter in het zijnet. De eerste helft leek daarna te resulteren in een 0-0 ruststand, maar toch waren het de gasten die met een voorsprong de rust ingingen.

Lastiger
Bij een hoge bal taste doelman Kristinsson mis en dit werd door spits Luc Castaignos afgestraft. Hij zorgde voor de 0-1 ruststand. ,,Ik heb in de rust gezegd dat er niet zo veel aan de hand was’’, zei Mitchell van der Gaag na afloop tijdens de persconferentie. ,,De organisatie stond goed, ik vond alleen dat we te weinig deden met de bal als we die hadden. Daardoor werden we niet echt gevaarlijk.’’

Snel 0-2
Helaas was het al snel in de tweede helft 0-2, waarna het verhaal voor Excelsior een stuk lastiger werd. Jeffry Fortes moest zichzelf herstellen en bracht hierbij Alexander Büttner ten val in het strafschopgebied. Arbiter Bas Nijhuis aarzelde niet en legde de bal op de stip. Tim Matavz scoorde vanaf elf meter zijn vierde doelpunt in evenzoveel competitiewedstrijden. Excelsior probeerde daarna terug te komen en kreeg via El Azzouzi ook een grote kans op de aansluitingstreffer. Hij schoot de bal echter naast het doel.

Verloren
Ook Ryan Koolwijk kreeg nog een kans om te scoren, maar zijn inzet op het lege doel was te zacht, waardoor Remko Pasveer alsnog redding kon brengen. Bryan Linssen was namens Vitesse wel trefzeker. Na een lange bal haalde hij verwoestend uit en liet Kristinsson voor de derde maal die avond kansloos. De IJslandse doelman had zich een ander debuut voorgesteld in het shirt van Excelsior, maar zag dat de Rotterdammers ook hun tweede thuiswedstrijd verloren.

Doelstellingen
,,Gaandeweg de tweede helft kregen we weer een goede schwung’’, vond Van der Gaag. ,,We kwamen weer wat vaker bij de zestien meter van Vitesse en kregen een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Die bal moet erin, maar als het dan 3-0 wordt is het klaar. Ik heb de ploeg in elk geval tot het eind toe zien werken. Niet altijd even goed, maar in elk geval hebben ze niet opgegeven. Dat moeten we meenemen naar volgende week. We hebben thuis nog niet gewonnen en nog niet gescoord, dus dat zijn doelstellingen die we meenemen naar de wedstrijd tegen SC Heerenveen.’’

45. Luc Castaignos 0-1
53. Tim Matavz 0-2
74. Bryan Linssen 0-3

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Gele kaarten: Messaoud, De Wijs (Excelsior), Dabo (Vitesse)