Vervelende avond ondanks 2-2 tegen Heracles

27 augustus 2017

Met het 2-2 gelijk spel bij Heracles Almelo kon Excelsior Rotterdam goed leven. Toch hielden de Rotterdammers een vervelende bijsmaak over aan het duel in Almelo. Zowel Stanley Elbers als doelman Alessandro Damen liep in Almelo een knieblessure op. De ernst van hun kwetsuren moet de komende dagen duidelijk worden.

Voorsprong
Excelsior Rotterdam begon goed aan de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Heracles Almelo. De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg was echter meteen raak. Het was oud Excelsiorspeler Brandley Kuwas die vanaf een meter of twintig buiten de zestien mocht uithalen en Alessandro Damen kansloos liet. Lang kon Heracles Almelo niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later was het alweer gelijk. Luigi Bruins schoot de bal in de korte hoek langs doelman Bram Castro, 1-1.

Tegenslag
Het was een rommelige eerste helft, waarin beide ploegen veel balverlies leden onder meer door verkeerde passes. Excelsior werd na 22 minuten spelen bovendien geconfronteerd met een flinke tegenslag. Stanley Elbers raakte bij een verdedigende actie geblesseerd. Hij liet zich verzorgen, probeerde het nog wel, maar moest uiteindelijk noodgedwongen naar de kant gehaald worden. Jinty Caenepeel was zijn vervanger.

Lange bal
De opwinding in de eerste helft werd verder veroorzaakt door een muis op het veld van het Polman Stadion. Een kordate beveiliger wist het dier te vangen en naar de uitgang te begeleiden. Dit bijzondere moment paste in deze eerste helft, waarin ook Kuwas aan de kant van Heracles geblesseerd raakte en in de tweede helft niet meer terugkeerde. Zeven minuten na rust kwam Heracles wel weer op voorsprong. Een lange bal ging over Wout Faes heen, belandde voor de voeten van Paul Gladon en die schoot binnen, 2-1.

Dreigend
In deze fase had Excelsior het moeilijk. De Rotterdammers probeerden de gelijkmaker te forceren, maar moesten scherp zijn op de counter, want Heracles werd hieruit een paar keer flink dreigend. Het bleef echter bij 2-1 en na 64 minuten voetbal was het Excelsior dat scoorde. Een schot van Zakaria El Azzouzi belandde op de paal en Jinty Caenepeel kon de bal vervolgens binnen tikken, 2-2.

Rode kaart
Met Anouar Hadouir hoopte Excelsior de wedstrijd hierna onder controle te houden en dat lukte tot aan de slotminuten. Hadouir kreeg een mogelijkheid, maar verkoos een pass opzij boven een schot. In de omschakeling moest hij vervolgens een overtreding maken die hem een rode kaart opleverde. Met tien man was het billen knijpen in de extra tijd, maar mede door een prima redding van Alessandro Damen bleef het bij 2-2.

Drama
Hierbij raakte Damen wel geblesseerd aan zijn knie en gevreesd wordt voor een nieuwe zware blessure. ,,Een drama voor Alessandro, vooral gezien zijn voorgeschiedenis’’, zei Mitchell van der Gaag na afloop van de wedstrijd. ,,Beide blessures zijn een grote smet op deze avond. Het was een bewogen wedstrijd en dan druk ik me voorzichtig uit. Een gelijkspel is denk ik een goede uitslag voor beide partijen.’’

14. Brandley Kuwas 1-0
16. Luigi Bruins 1-1
52. Paul Gladon 2-1
64. Jinty Caenepeel 2-2

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Rode kaart: Anouar Hadouir (Excelsior Rotterdam)
Gele kaarten: Pröpper (Heracles Almelo), Luigi Bruins, Ryan Koolwijk (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers: 10.067