Vervelende avond voor Excelsior in Eindhoven

28 februari 2020

Het werd een heel vervelende avond in Eindhoven. Excelsior Rotterdam leed de eerste nederlaag sinds de komst van Marinus Dijkhuizen, maar het was wel meteen een forse verliesbeurt. FC Eindhoven won met 3-1.

Groot probleem
,,Als je elke week twee, drie doelpunten weggeeft, dan weet je dat dit een keer gaat gebeuren’’, verzuchtte Marinus Dijkhuizen na de nederlaag tegen FC Eindhoven. ,,Wij kunnen niet op de nul spelen, dat is een groot probleem. Het houdt een keer op.’’

Te weinig
Vorige week won Excelsior ondanks vier tegentreffers met 6-4 van FC Den Bosch, maar deze week hield het dus op. Tegen FC Eindhoven liepen de Kralingers tegen een grote nederlaag aan. ,,We stonden te weinig ‘aan’ vandaag’’, concludeerde Dijkhuizen. ,,Het was in alle opzichten te weinig.’’

Dreiging
Aanvankelijk was er nog wel wat dreiging van Excelsior, maar Sander Fischer kon niet lekker uithalen toen de bal uit een corner bij hem belandde. Ook Elias Mar Omarsson kwam niet tot een doelpoging tussen twee verdedigers in, terwijl Joël Zwarts de bal van grote afstand in de handen van doelman Ruud Swinkels zag belanden.

Penalty
Na 25 minuten spelen kon Wouter Burger uithalen en via de doelman belandde de bal bij Ahmad Mendes Moreira, maar die kwam niet tot een schot. Zeven minuten voor rust was het plotseling raak voor FC Eindhoven. Luigi Bruins probeerde op te bouwen, verloor de bal aan Samy Bourard, waarna hij hem ten val bracht en de bal op de stip ging. Rigino Ciclia benutte de penalty, waardoor het 1-0 werd.

Snoeihard
Marcello Lopes kreeg vervolgens de kans op de score te verdubbelen, terwijl Mendes Moreira de gelijkmaker op zijn schoen had. Gebeurde allemaal niet, waardoor het halverwege 1-0 was. Excelsior wilde in de tweede helft snel op gelijke hoogte komen, maar zag in plaats daarvan Kaj de Rooij alsnog 2-0 maken. Zijn schot verdween snoeihard in het dak van het doel. Twintig minuten voor tijd zorgde Samy Bourard vanaf elf meter voor 3-0. In de blessuretijd kreeg ook Excelsior een penalty, maar de 3-1 van Bruins was slechts voor de statistieken.

38. Rigino Ciclia 1-0 (strafschop)
49. Kaj de Rooij 2-0
71. Samy Bourard 3-0 (strafschop)
90+. Luigi Bruins 3-1 (strafschop)

Scheidsrechter: Rob Dieperink
Gele kaarten: Vermeulen (FC Eindhoven)