Vervelende avond voor Excelsior tegen ADO Den Haag

1 september 2018

Excelsior Rotterdam beleefde een vervelende avond tegen het ADO Den Haag van Fons Groenendijk. Door vier treffers van Abdenasser El Khayati werd het 0-4. Mikael Anderson en Denis Mahmudov scoorden nog tegen, maar verder dan 2-4 kwam Excelsior niet.

Lastige avond
De statistieken tegen oud trainers waren hoopvol, maar al snel werd duidelijk dat Excelsior een lastige avond zou beleven tegen het ADO Den Haag van oud Excelsior-trainer Fons Groenendijk. Na dertien minuten spelen was een kopbal van spits Tomas Necid een eerste waarschuwing, maar die bal werd nog gekeerd door Sonny Stevens.

Strafschop
Na 21 minuten was het alsnog raak voor de gasten. Na een overtreding op Elson Hooi kreeg ADO Den Haag een strafschop, waaaruit El Khayati zijn eerste doelpunt mocht maken. Voor Excelsior kreeg Ryan Koolwijk een schietkans, maar ADO Den Haag was dreigend via Sheraldo Becker en Giovanni Troupe. Op slag van rust bekroonden de gasten de goede eerste helft met de tweede treffer van El Khayati.

Kunststukje
Met Denis Mahmudov in plaats van Ali Messaoud hoopte Excelsior na rust een en ander te kunnen rechtzetten, maar in de 65e minuut was het opnieuw raak. El Khayati herhaalde zijn kunststukje drie minuten later, waardoor het 0-4 werd. Het leek nog vervelender te worden, maar net op dat moment schoot Mikael Anderson de 1-4 binnen.

Verschil
Het werd zelfs nog 2-4 via Denis Mahmudov en die had kort daarna zelfs nog de 3-4 op zijn schoen. Zover kwam het niet, waardoor Excelsior met lege handen achterbleef. ,,Wij misten vandaag een stuk gretigheid’’, zei Adrie Poldervaart na afloop. ,,Dat vind ik een wezenlijk verschil met de wedstrijd van vorige week tegen NAC Breda.’’

Kwaliteiten
,,Ik vind dat ons dit niet kan gebeuren’’, voegde hij daaraan toe. ,,Tot de 4-0 hebben we te weinig gebracht van wat we kunnen. Na de 0-4 kwamen we nog goed terug tot 2-4 en werd het nog spannend, maar het is gewoon een verdiende overwinning van ADO Den Haag. Natuurlijk zag ik ook dat El Khayati hier en daar te veel ruimte kreeg, maar soms moet je gewoon de credits geven aan de mensen met de kwaliteiten.’’

21. Nasser El Khayati 0-1 (strafschop)
45. Nasser El Khayati 0-2
65. Nasser El Khayati 0-3
68. Nasser El Khayati 0-4
70. Mikael Anderson 1-4
72. Denis Mahmudov 2-4

Scheidsrechter: Kevin Blom
Gele kaarten: Hooi, Immers, Meijers (ADO Den Haag)