Verziekte kerst na ruime nederlaag tegen Heracles Almelo

22 december 2018

Het werd voor Excelsior Rotterdam een donkere avond zo vlak voor kerst. Heracles Almelo toonde zich doeltreffender en won zo met 0-3 in het Van Donge & De Roo Stadion, waar de teleurstelling groot was in het Rotterdamse kamp.

Verziekt
,,Ik word hier niet vrolijk van, dat mag duidelijk zijn’’, verzuchtte Adrie Poldervaart na afloop van de 0-3 nederlaag tegen Heracles Almelo. Hij schudde zijn hoofd nog maar eens en gaf toe dat hij in elk geval weinig zin meer heeft in de komende feestdagen: ,,Mijn kerst is verziekt.’’

Openingstreffer
De ruime nederlaag tekende zich aanvankelijk nog niet af. Het was juist Excelsior dat in de beginfase een aantal grote kansen kreeg. Elías Már Ómarsson was drie keer dichtbij de openingstreffer. Na 13 minuten schoof hij de bal naast, waar afleggen op Ali Messaoud wellicht een betere optie was geweest dan zelf schieten.

Kansen benutten
Zeven minuten later ging zijn harde schot voorlangs het doel van Janis Blaswich en een minuut daarna schoof hij de bal vanaf de andere kant opnieuw voor het doel langs. ,,Wij moeten de kansen die we krijgen gaan benutten’’, concludeerde Poldervaart nog maar eens. ,,Maar ook verdedigend zal het beter moeten.’’

Tegendoelpunten
Excelsior had voor deze wedstrijd al 42 doelpunten tegen en daar kwamen er vanavond weer drie bij. In de 34e minuut ging een inzet van Lerin Duarte nog over het doel van Alessandro Damen, maar een minuut later rondde Kristoffer Peterson een prima pass van voormalig Excelsior-speler Brandley Kuwas af, 0-1. Twee minuten voor rust zorgde Kuwas zelf voor de 0-2 na voorbereidend werk van Duarte.

Wel raak
In de rust probeerde Poldervaart Excelsior op scherp te zetten om in de tweede helft snel tot een aansluitingstreffer te komen. Verder dan een kopbal van Messaoud in de handen van de doelman kwamen de Rotterdammers niet. In de 66e minuut was het vervolgens Heracles dat wel scoorde. Na drie reddingen, was het bij de vierde inzet in korte tijd wel raak. Het was Mohammed Osman die de 0-3 op zijn naam schreef.

Geen eretreffer
Kort daarvoor had Poldervaart met het inbrengen van Marcus Edwards en Mounir El Hamdoui nog de hoop alsnog dichterbij de gasten te kunnen komen, maar na de 0-3 was het over. Er kwamen nog wel mogelijkheden, maar onder meer schoten van Edwards leverden Excelsior geen eretreffer op.