Excelsior Barendrecht begint aan tweede eredivisieseizoen

7 september 2018

Excelsior Barendrecht begint vanavond aan het tweede seizoen in de eredivisie. De selectie, dit jaar onder leiding van Richard Mank, heeft aan de vooravond van het nieuwe seizoen flink meer ervaring dan afgelopen seizoen. De selectie bestaat uit 26 speelsters, waarvan twaalf nieuwe gezichten. Acht speelsters namen afgelopen zomer afscheid van Excelsior Barendrecht.

Ervaring
Toen Excelsior Barendrecht een jaar geleden debuteerde tegen PSV, hadden slechts vier speelsters eerder op het hoogste niveau gespeeld. Dit jaar is het gemiddelde aantal wedstrijden ervaring 14 wedstrijden per speelster. Nieuweling Marthe van Erk is met 38 wedstrijden in de eredivisie de meest ervaren speelster, gevolgd door Fréderique Nieuwland (26). Acht speelsters kunnen dit seizoen debuteren in de eredivisie.

Doelpunten
De speelsters van Excelsior Barendrecht scoorden samen 33 doelpunten in de eredivisie. Marthe van Erk is niet alleen de meest ervaren speelster, maar scoorde met negen doelpunten ook het vaakst. Sherallin Henríquez, afgelopen seizoen clubtopscoorster van Excelsior Barendrecht, volgt met zes doelpunten.

Competitieopzet
Net als vorig seizoen bestaat de eredivisie uit twee delen. De komende zes maanden wordt een hele competitie afgewerkt door de negen profclubs. De bovenste vijf ploegen strijden vervolgens in de kampioensgroep in opnieuw een hele competitie om het kampioenschap. De onderste vier ploegen werken anderhalve competitie af in de plaatseringsgroep. In deze play-offs starten de clubs met het halve aantal punten dat is behaald in de reguliere competitie.

Plaatseringsgroep
Vorig seizoen eindigde Excelsior Barendrecht zowel in de reguliere competitie als in de plaatseringsgroep op de laatste plaats. In de reguliere competitie werden geen punten behaald, in de plaatseringsgroep werden de eerste vijf punten in de wacht gesleept.

Kaarten
Seizoenkaarthouders van Excelsior kunnen vanavond gratis naar binnen. Geen seizoenkaart? Haal dan jouw gratis kaartje op voor de Rob Albers tribune via Excelsior Tickets.

Terug naar vrouwen