Excelsior Barendrecht begint seizoen met 2-0 overwinning

10 september 2018

Excelsior Barendrecht is het seizoen afgelopen vrijdag begonnen met een dik verdiende 2-0 overwinning op ADO Den Haag Vrouwen. De doelpunten in het Van Donge & De Roo Stadion werden gemaakt door Jolina Amani en Nidia Bos.

Openingstreffer
Een vernieuwd Excelsior Barendrecht presenteerde zich vrijdag op zeer positieve wijze aan het thuispubliek. Met veel strijd en passie werd het ADO Den Haag vanaf het beginsignaal lastig gemaakt. Dat resulteerde na 37 minuten in de verdiende openingstreffer. Jolina Amani schoot de bal na een prachtige actie in de hoek van het doel.

Gevierd
Ook na rust ging Excelsior Barendrecht, dit seizoen getraind door Richard Mank, op dezelfde voet door. Het was Nidia Bos die de 2-0 binnenkopte uit een corner van Frederique Nieuwland. De score had zelfs nog wat hoger kunnen uitvallen, maar uiteraard werd de zege na het laatste fluitsignaal uitgebreid gevierd.

Strijd en passie
,,Heerlijk als je de eerste wedstrijd meteen kunt winnen’’, zei Richard Mank na afloop van de wedstrijd. ,,Bij vlagen probeerden we te voetballen, maar soms speelden we alleen de bal. Het zag er misschien niet altijd mooi uit, maar het was wel effectief. De strijd en passie waren fantastisch. We hebben gewonnen en de mensen in het stadion vermaakt, en dat maakt mij heel trots.’’

Frederique Nieuwland van Excelsior Barendrecht in gesprek met RTV Rijnmond

Foto: John Groeneweg

Terug naar vrouwen