Excelsior Barendrecht beleeft een moeilijke avond in Zwolle

13 december 2018

Excelsior Barendrecht beleefde een moeilijke avond in Zwolle, waar uiteindelijk met 3-1 werd verloren. Morgenavond wacht in Rotterdam alweer de volgende wedstrijd. De vrouwen van Ajax komen dan naar het Van Donge & De Roo Stadion.

Lastig
PEC Zwolle begon zeer fel aan de wedstrijd en Excelsior Barendrecht had hier moeite mee. PEC Zwolle kreeg kansen, maar wist deze niet af te maken. Bij Excelsior Barendrecht liep het niet lekker. De ploeg maakte het zichzelf lastig door het vele balverlies. Wel kreeg Excelsior Barendrecht de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Het was Jolina Amani die een voorzet vanaf de rechterkant net niet wist af te ronden.

Fouten
Hierna waren het toch de vrouwen van PEC Zwolle die het spel maakten en vele kansen creëerden. In de 27e minuut kwam PEC Zwolle op een verdiende 1-0 voorsprong door Maxime Bennink. Excelsior Barendrecht kwam niet in de wedstrijd en bleef een hoop fouten maken. PEC Zwolle maakte hier gretig gebruik van. Ze gaven Excelsior Barendrecht niet de kans om in de wedstrijd te komen.

Ruststand
Wel kreeg Excelsior Barendrecht nog een mooie kans op de gelijkmaker via Carmen Simonis die in de 36e minuut de bal jammer genoeg net naast het goal schoof. Vier minuten later was het wel raak aan de andere kant. Babiche Roof schoot de bal beheerst binnen en bepaalde zo de ruststand op 2-0 voor de thuisploeg.

Mooie kans
Na de rust kwam Excelsior Barendrecht beter uit de kleedkamer. Dit leverde gelijk een mooie kans op voor Jolina Amani, maar zij kopte de bal recht in de handen van de keepster. Marthe van Erk schoot de bal na 64 minuten spelen helaas net naast het doel. Het zat Excelsior Barendrecht ook niet mee. PEC Zwolle kreeg ook wat kansen, maar Isa Pothof wist haar doel schoon te houden.

Rentree
Zoï van de Ven maakte een kwartier voor tijd na lang blessureleed haar rentree. Met haar in de ploeg bleef Excelsior Barendrecht zoeken naar de aansluitingstreffer. Eerst zag Jolina Amani haar bal van de lijn gehaald worden en niet veel later was er een scrimmage in het strafschopgebied van PEC Zwolle, maar niemand kon de bal in het doel werken.

Eretreffer
Uiteindelijk was het toch weer PEC Zwolle dat scoorde. Babiche Roof kon de bal van dichtbij binnen tikken en zo definitief de wedstrijd in het slot gooien. In de blessuretijd maakte Excelsior Barendrecht toch nog een eretreffer. Marthe van Erk stuurde Carmen Simonis met een mooi steekbal diep stuurde. Haar afgemeten voorzet belandde bij Jolina Amani en die kon binnenschieten, 3-1.

Meer Vrouwen

vr 19 april 2024

Excelsior Vrouwen zondag opnieuw tegen Fortuna Sittard

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…

Excelsior Vrouwen is er woensdagavond niet in geslaagd om de finale van de TOTO KNVB Beker…