Excelsior Barendrecht geeft gelijkspel in blessuretijd weg

8 februari 2019

Excelsior Barendrecht leek een punt mee te nemen uit Heerenveen, maar in de blessuretijd gaven onze vrouwen het gelijkspel helaas alsnog uit handen. De Friezen wonnen met 1-0.

Rommelig begin
De wedstrijd begon rommelig aan beide kanten. Mede door het slechte weer en het gladde veld ging er een hoop mis. Beide teams knokten voor elke bal, maar het was Heerenveen dat toch iets beter voetbal liet zien en minder moeite had met het veld. De Friezen creëerden een aantal kansjes, maar gelukkig profiteerden zij hier niet van en gingen we rusten met een 0-0 stand.

Beter
Na rust kregen beide teams wel de nodige kansen en golfde het spel op en neer. Excelsior Barendrecht kwam beter in de wedstrijd en ging Heerenveen meer onder druk zetten, waardoor ze iets de overhand kregen. Heerenveen had het hierdoor duidelijk lastig. Heerenveen bleef loeren op de counter en kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar was vaak slordig in de uitvoering.

Aanval
Het was Excelsior Barendrecht dat de aanval zocht en een paar mooie kansen kreeg. Eerst was er een mooi schot van Sherallin Henriquez, dat de keepster van Heerenveen knapt wist te pakken. In de herkansing was het Zoï van de Ven die de bal net naast schoot. Vervolgens kreeg Nikki IJzerman een kans, maar tot doelpunten leidt het niet.

Gelijkspel
De wedstrijd leek zo te eindigen in een 0-0 gelijkspel, gezien de wedstrijd een uitslag waar iedereen prima mee had kunnen leven. In de 92e minuut was het echter toch Heerenveen dat een vrije trap van 25 meter in de goal wist te krijgen. De Friezen gingen er zodoende alsnog met drie punten vandaag, waardoor Excelsior Barendrecht opnieuw met lege handen terugkeerde naar huis.

Poule B
Excelsior Barendrecht kan zich nu opmaken voor Poule B samen met VV Alkmaar, SC Heerenveen en Achilles ’29. De volgende wedstrijd wordt een revanche. Op 15 februari treft Excelsior Barendrecht namelijk opnieuw Heerenveen uit.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…