Excelsior Barendrecht hervat competitie met nederlaag

9 februari 2020

De winterstop duurde lang en er werden veel vriendschappelijke duels gewonnen door Excelsior Barendrecht, maar nu was het weer tijd voor het echte werk. De tweede seizoenshelft begon voor Excelsior Barendrecht in het koude Heerenveen. Helaas voor onze vrouwen eindigde het duel in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg uit Friesland.

Compact spel
Excelsior Barendrecht begon met een duidelijk plan aan de wedstrijd. Ze verdedigden goed en compact. Heerenveen kreeg weinig tot geen mogelijkheden in de eerste helft en Isa Pothof redde goed op een grote kans die Heerenveen wel kreeg. Uiteindelijk was het balbezit de eerste helft veelal voor SC Heerenveen, maar de grootste kans was voor Excelsior Barendrecht. Na een omschakeling gaf Kim Hendriks de bal geweldig voor op Sophie Cobussen, die hem echter net niet goed klaar kon leggen voor een schot.

Blessurevrij
De eerste competitiewedstrijd van 2020 stond ook in het teken van de terugkeer van Nadine de Breij en Marthe van Erk. Nadine, die na lang blessureleed de eerste seizoenshelft had gemist, mocht tegen Heerenveen vanaf de eerste minuut aantreden en maakte de 90 minuten ook vol. Marthe van Erk keerde ook terug in de wedstrijdselectie, maar startte op de bank. In de 68e minuut mocht zij invallen voor Danielle Noordermeer en haar invalbeurt werd luid ontvangen door haar teamgenoten die op de tribune zaten.

Lastig te verteren
In de tweede helft kreeg Excelsior Barendrecht jammer genoeg twee doelpunten tegen. De eerste kwam uit een afstandsschot dat de binnenkant van de paal raakte en vervolgens werd ingetikt door een speelster van Heerenveen. De tweede treffer was van oud Excelsior Barendrecht speelster Zoi van de Ven, die simpel kon binnenschieten na een goede pass. Uiteindelijk kreeg Marthe van Erk nog een kans nadat ze een foute pass van de keepster van Heerenveen in de 16 meter onderschepte. Ze moest proberen de bal over de keepster te krijgen, maar dit lukte haar helaas net niet.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…