Excelsior Barendrecht klimt door winst naar koppositie

24 september 2018

Het regende doelpunten in de tweede thuiswedstrijd van Excelsior Barendrecht tegen Achilles’29. Uiteindelijk wonnen de vrouwen ook hun tweede wedstrijd, nu op Sportpark De Bongerd, met 5-1. Dat Excelsior Barendrecht hierdoor de koppositie pakte in de Eredivisie Vrouwen maakte deze avond extra bijzonder.

Rommelige beginfase
De eerste 20 minuten was het vanuit beide partijen erg rommelig. Excelsior Barendrecht kreeg geen rust in het spel. Dat resulteerde er eigenlijk in dat er na vijf minuten al een grote kans was voor Achilles’29. Gelukkig voor Excelsior Barendrecht ging de bal naast.

Voorsprong
Na 24 minuten was het spits Sherallin Henriquez die van afstand de 1-0 binnenschoot. Vanaf toen kreeg Excelsior Barendrecht grip op de wedstrijd en er ontstonden veel kansen voor de thuisploeg. Nidia Bos en Sherallin Henriquez brachten de stand voor rust naar 3-0. Helaas kreeg Excelsior Barendrecht net voor rust een tegengoal, waardoor de partijen de rust ingingen met 3-1.

Controle
Excelsior Barendrecht speelde de tweede helft zeer gecontroleerd. En na 51 minuten bracht wie anders dan Sherallin de stand naar 4-1. Excelsior Barendrecht speelde de wedstrijd zeer beheerst uit en net voor het laatste fluitsignaal schoot Sharona de 5-1 binnen.

Historie
Door deze overwinning staat Excelsior Barendrecht voor het eerst in de historie bovenaan in de Eredivisie Vrouwen. Volgende week wacht een zware uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, namelijk PSV Vrouwen waar onze ex-trainer Sander Luiten hoofdtrainer is.