Excelsior Barendrecht knokt, maar verliest helaas met 3-0

19 februari 2019

Excelsior Barendrecht speelde de eerste wedstrijd in Poule B tegen SC Heerenveen. Afgelopen week speelden de ploegen ook al tegen elkaar, toen werd het 1-0 voor SC Heerenveen. Excelsior Barendrecht wilde dit graag recht zetten, maar verloor helaas met 3-0.

Gelijk op
De wedstrijd ging redelijk lang gelijk op met wat kleine kansen over en weer. Echt grote kansen waren er niet, maar in de 20e minuut was het toch Heerenveen dat tot een uitgespeelde aanval wist te komen en kon scoren. Tiny Hoekstra schoot SC Heerenveen op een 1-0 voorsprong. Na de goal was het Excelsior Barendrecht dat opzoek ging naar de gelijkmaker. Carmen Simonis schoot de bal direct uit de voorzet van Marthe van Erk, maar de keepster van Heerenveen wist de bal te pakken. Excelsior Barendrecht ging rusten met een 1-0 achterstand.

Initiatief
In de tweede helft was het Excelsior Barendrecht dat het initiatief naar zich toe trok, maar net te vaak te gehaast was in de opbouw. Het spel golfde op en neer, maar echt tot grote kansen kwamen beide teams niet. Excelsior Barendrecht ging meer aanvallen, waardoor de ruimtes groter werden en daar maakte Heerenveen gebruik van.

Achterstand
In de 65e minuut was het nog de paal die redding bracht voor Excelsior Barendrecht, maar vier minuten later lag de bal er alsnog in. Een voorzet van Suzanne admiraal viel er zomaar in bij de tweede paal, 2-0. De speelsters van Excelsior Barendrecht bleven strijden voor elk meter, maar jammer genoeg kreeg Excelsior Barendrecht vlak voor tijd ook nog de 3-0 tegen. Opnieuw was het Suzanne Admiraal die trefzeker was.

Strijdend
Excelsior Barendrecht heeft geknokt tot de laatste minuut en dat siert het team van Richard Mank. Jammer genoeg konden zij zichzelf niet belonen. Het zit Excelsior Barendrecht niet mee, maar het kan niet anders dat een team dat zo hard werkt en strijd levert toch een keer punten gaat pakken. Aanstaande vrijdag 22 februari, 19:30 uur, speelt Excelsior Barendrecht op De Bongerd tegen Achilles’29.