Excelsior Barendrecht krijgt niet wat het verdient

13 oktober 2018

Excelsior Barendrecht Vrouwen verdiende meer dan de late 2-3 nederlaag tegen PEC Zwolle. Een strafschop in blessuretijd dompelde Excelsior Barendrecht in rouw, terwijl de ploeg daarvoor een karrenvracht aan kansen kreeg, maar steeds weer op de keepster van PEC Zwolle stuitte.

Geen antwoord
PEC Zwolle Vrouwen begon heel fel aan de wedstrijd, Excelsior Barendrecht had hier in het eerste half uur totaal geen antwoord op. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de PEC Zwolle Vrouwen. Zij kregen behoorlijk wat kansen, maar gelukkig wist Isa Pothof haar doel schoon te houden.

Buitenspel
Het begin van Excelsior Barendrecht was niet goed en na dertien minuten waren het dan ook de gasten die na een vreemde actie van de grensrechter op 0-1 kwamen. De assistent deed zijn vlag omhoog voor buitenspel en iedereen bij Excelsior Barendrecht stopte. De speelster die buitenspel stond, liet de bal vervolgens liggen en het was Maxime Bennink die van de verwarring gebruik maakte en de 0-1 kon binnenschieten.

Niet bij de les
Gelijk na de openingstreffer kreeg PEC Zwolle al de volgende kans, maar gelukkig ging deze er niet in. Excelsior Barendrecht was niet bij de les en liet het initiatief aan PEC Zwolle. In de 23e minuut kwam PEC Zwolle op 0-2 komt via Babiche Roof, die de bal in het centrum aan gespeeld kreeg en rustig een hoek kon uitzoeken.

Aansluitingstreffer
Gelukkig kwam Excelsior Barendrecht toen wat meer in de wedstrijd en kreeg het een kans via Marthe van Erk, die een mooi voorzet in de handen kopte van Olthof.
Diezelfde Van Erk had niet veel laten een mooi actie huis en legde de bal netjes bij de tweede paal waar Carmen Simonis de aansluitingstreffer binnenschoot, 1-2. In de extra tijd schoot Sherallin Henriquez ook nog de 2-2 in het doel.

Ander Excelsior Barendrecht
Na rust was een ander Excelsior Barendrecht te zien en nu waren het de vrouwen van PEC Zwolle die het lastig hadden. Excelsior Barendrecht wist de ene na de andere kans te creëren, onder meer via Jolina Amani en Sherallin Henriquez. Ook was er een incident tussen een speelster van PEC Zwolle en Senna El Messaoudi. De speelster van PEC Zwolle vond dat Senna iets te fel door ging en gooide haar tegen de grond. Tot ieders verbazing ondernam de scheidsrechter geen actie.

Verschalken
Excelsior Barendrecht liet zich niet van de wijs brengen en ging door met het creëren van kansen. Jolina, Sherallin, Marthe, Frederique stelden de keepster van PEC Zwolle een aantal keer op de proef en ook Nidia Bos probeerde haar tevergeefs te verschalken met een schitterende kopbal. Een schot van Carmen Simonis belandde op de lat en Sharona Versluis zag haar schot net langs de kruising gaan. Toen keepster Olthof eindelijk gepasseerd leek, stond er nog iemand op de doellijn.

Gevaarlijker
Jolina Amani zag opnieuw een fantastische redding van de keepster op haar schot en daarna werden ook de gasten weer wat gevaarlijker. Isa Pothof moest een aantal keer in actie komen, en met succes. Het duel leek zodoende in 2-2 te eindigen. Helaas legde de scheidrechter de bal in de blessuretijd op de stip.

Cadeautje
Waar veel mensen zagen dat de bal uit de handen van Isa Pothof werd geschopt, liet de scheidsrechter doorspelen. Uit het gevecht om de bal dat volgde, was er wat duw- en trekwerk en uiteindelijk eindigde de bal op de stip. Babiche Roof wist wel raad met dit cadeautje en schoot PEC Zwollen naar de 2-3 overwinning, waar Excelsior Barendrecht meer had verdiend.

Excelsior Barendrecht Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen: 2-3 (2-2)
Toeschouwers: 500
Scheidsrechter: El-Hajouti
Gele kaarten: Henriquez en Nieuwland (Excelsior Barendrecht Vrouwen) en Asbroek (PEC Zwolle Vrouwen)

Opstellingen:
Excelsior Barendrecht Vrouwen: Isa Pothof, Nikki Ridder, Nidia Bos, Frederique Nieuwland, Nikki IJzerman, Eline Koster, Carmen Simonis, Jolina Amani, Sherallin Henriquez (83. Sharona Versluis), Marthe Van Erk, Senna El Messaoudi (58. Annemieke Kruijthof).
PEC Zwolle Vrouwen: Olthof, McDonough, Smid, Van Daelen, Niens (65. Vliek), Asbroek, Murphy, Roof, Doejaaren (85. Matulich), Theunissen en Bennink.

Scoreverloop:
13. Bennink 0-1
23. Roof 0-2
44. Simonis 1-2
45+2. Henriquez 2-2
90+2. Roof 2-3

Terug naar vrouwen