Zure nederlaag van Excelsior Barendrecht tegen Achilles’29

12 december 2017

De vrouwen van Excelsior Barendrecht speelden op vrijdagavond 8 december de returnwedstrijd tegen Achilles’29. In de uitwedstrijd won Achilles’29 met 4-2 van Excelsior Barendrecht. Op sportpark De Bongerd hoopte Excelsior Barendrecht revanche te nemen. Helaas mocht dit niet baten.

Sterk begin
Excelsior Barendrecht begon de eerste helft vrij sterk. Er werden aan beide kanten kansen gecreëerd. De eerste kans was voor Solange de Smit, zij kopte de bal maar net naast het doel. Het weer tijdens de wedstrijd was niet erg gunstig, waardoor de wedstrijd na 22 minuten tijdelijk gestaakt werd om het veld weer bespeelbaar te maken. Na de hervatting had Excelsior Barendrecht de wedstrijd onder controle, alleen vielen er in de eerste helft geen doelpunten. Net voor de rust werd Excelsior Barendrecht een penalty ontnomen, waardoor de ruststand 0 tegen 0 bleef.

Penalty
Geheel tegen de verwachting in scoorde Achilles’29 in de 52e minuut en bracht de stand op 0-1. Excelsior Barendrecht bleef voetballen en in de 72e minuut kregen zij een strafschop. Helaas werd de penalty door Frederique Nieuwland gemist en de stand bleef 0-1 in het voordeel van Achilles’29. Excelsior Barendrecht bleef druk houden naar voren, maar uiteindelijk was het toch Achilles’29 die wel wist te scoren, waardoor de stand 0-2 werd.

Zuurste nederlaag
Het verlies tegen Achilles’29 voelde als de zuurste nederlaag van het seizoen. Excelsior Barendrecht leek de wedstrijd onder controle te hebben en was de bovenliggende partij. Helaas wist Excelsior Barendrecht niet te scoren, maar de meiden hadden deze wedstrijd minimaal een punt verdiend. Vrijdag 15 december speelt Excelsior Barendrecht in Enschede tegen FC Twente. 22 december wordt er weer gespeeld in het Van Donge & De Roo stadion tegen ADO Den Haag. Tickets zijn verkrijgbaar via www.excelsiortickets.nl