Excelsior Barendrecht met 3-0 onderuit in Alkmaar

5 november 2018

Een belangrijke wedstrijd Excelsior Barendrecht tussen de nummers zeven en acht van de Eredivisie Vrouwen. Gezien het verschil in punten kon de winnaar goede zaken doen. Helaas voor Excelsior Barendrecht trok VV Alkmaar aan het langste eind (3-0).

Fel en goed
Het begin was voor Excelsior Barendrecht, dat fel en goed aan de wedstrijd begon. Ook het voetbal was goed, al was het uitkijken voor de snelle buitenspeelster van VV Alkmaar. Hier en daar waren er wat kleine kansjes voor beide ploegen, maar echt gevaarlijk werd het aanvankelijk niet.

Rakelings
De eerste grote kans was in de 20e minuut voor Excelsior Barendrecht. Op aangeven van Carmen Simonis kon Sherallin Henriquez vrij schieten vanaf de 16 meterlijn, maar de bal ging via de vingertop van de keepster rakelings naast. Nog geen minuut later profiteerde Alkmaar van een fout achterin bij Excelsior Barendrecht. Simone Kets onderschepte de bal, gaf voor op Chelsea Kenton die de 1-0 kon maken.

Stift
Na deze goal ging Excelsior Barendrecht opzoek naar de gelijkmaker, maar daardoor ging het helaas gehaaster en slordiger voetballen. Het spel golfde op en meer, maar echte kansen waren er niet. Na een kans voor VV Alkmaar, waarbij de bal op de paal belandde, was het vlak voor rust bijna 1-1. Carmen Simonis onderschepte de bal en verschalkte de keepster van Alkmaar bijna met een mooie stift. Helaas ging haar inzet net naast het doel.

Strafschop
Na rust was het Excelsior Barendrecht dat gelijk twee grote kansen kreeg. Eerst was het Jolina Amani die op aangeven van Sherallin Henriquez de bal van dichtbij over de goal schoot en even daarna schoot Jolina de bal zelf over het doel. In de 50e minuut kwam VV Alkmaar op 2-0. Renee Zoutewelle probeerde de snelle Simone Kets af te stoppen, maar helaas resulteerde dit in een strafschop. Kets wist de penalty zelf te verzilveren.

Hoekschop
In de 62e minuut belandde een vrije trap van Eline Koster snoeihard op de paal en even daarna raakte Nadia Bos de lat. Ook een kopbal van Eline in de 81 minuut uit een hoekschoep ging net langs de verkeerde kant van de paal. Tot overmaat van ramp wist VV Alkmaar er in de 84e minuut via Chelsea Kenton ook nog 3-0 van te maken.

Herpakken
Het zat Excelsior Barendrecht weer niet mee, maar er werden ook teveel onnodige fouten gemaakt en slordig gevoetbald. De dames hebben nu even twee weken rust en hopelijk kan de ploeg van trainer Richard Mank zich herpakken en de goede vorm van de seizoenstart oppakken. De volgende wedstrijd is op vrijdag 16 november. Dan speelt Excelsior Barendrecht vanaf 19:30 uur thuis tegen SC Heerenveen.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…