Excelsior Barendrecht mist geluk tegen PEC Zwolle

19 oktober 2019

Op een frisse vrijdagavond waar het nog regende voordat de wedstrijd begon, stond er een unieke wedstrijd op het programma. Namelijk de eerste Eredivisie Cup wedstrijd van dit seizoen. Excelsior Barendrecht werd echter verrast door de snelheid van PEC Zwolle, dat vaak de diepte zocht in de aanval. Dit resulteerde jammer genoeg in een 0-2 nederlaag voor de dames van Excelsior Barendrecht

Hele harde en snelle klap
PEC Zwolle vloog uit de startblokken, letterlijk en figuurlijk want na 2 minuten stond de 0-1 al op het scorebord. De verdediging van Excelsior Barendrecht leek verrast door de snelheid en de diepte die PEC al gelijk zocht. Dit was een zeer harde klap voor het elftal van Richard Mank en dat was merkbaar aan het spel. PEC was heel dominant tot de 20e minuut, toen was het de beurt aan Excelsior Barendrecht

Een ommekeer?
Excelsior Barendrecht begon vanaf dat moment steeds meer de duels te winnen en de aanval te zoeken. Dit resulteerde in goede acties van Sophie Cobussen (foto), die vaak diep werd gestuurd. Jammer genoeg mocht het niet baten in de eerste helft, omdat de verdediging van PEC zeer goed gepositioneerd stond.

Twee reddingen maar toch niet het geluk
In de tweede helft was het een wedstrijd die zeer op en neer ging en dat resulteerde in kansen voor beide ploegen. Jammer genoeg trok PEC hier aan het langste eind, want een paar minuten na rust was het Isa Pothof die de bal uit het doel mocht halen en niet de keepster van PEC. Hoewel hier een geweldige dubbele redding aan vooraf ging van de keepster van Excelsior Barendrecht had ze het geluk niet en rolde de bal bij het derde schot erin.

Revancheren
Al met al was het een redelijke wedstrijd voor de dames van Excelsior Barendrecht, maar er is genoeg stof om aan te denken en zich te revancheren volgende week in het MAC3PARK Stadion voor de return tegen PEC Zwolle

Meer Vrouwen

do 18 april 2024

Helaas geen KNVB Bekerfinale voor Excelsior Vrouwen

Excelsior Vrouwen is er woensdagavond niet in geslaagd om de finale van de TOTO KNVB Beker…

Kimberley Smit heeft vertrouwen in het bekerduel van morgenavond tegen Fortuna Sittard Vrouwen. De Limburgers hebben…