Excelsior Barendrecht naar de kwartfinales KNVB Beker

28 januari 2019

Excelsior Barendrecht speelde afgelopen zaterdag de 1/8 finale van de KNVB Beker tegen Ter Leede VR1. Excelsior Barendrecht won de wedstrijd uiteindelijk met 1-4 van de ploeg uit Sassenheim.

Sterk begin
Het was Excelsior Barendrecht dat sterk aan de wedstrijd begon en al na 2 minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Nikki IJzerman rondde de bal fraai af op aangeven van Sherallin Henriquez. Excelsior Barendrecht was beter, maar ook slordig in de opbouw waardoor Ter Leede de nodige kansen kreeg. Keepster Isa Pothof wist echter haar doel schoon te houden. Op slag van rust kwam Excelsior Barendrecht op een 0-2 voorsprong. Een mooie voorzet van Zoï van de Ven werd goed binnengekopt door Sherallin Henriquez.

Gas terug
Na rust liet Excelsior Barendrecht de teugels iets vieren en zo ontstond er meer ruimte voor Ter Leede. Zij wisten een aantal goede kansen te creëren, maar benutten de kansen niet. Excelsior Barendrecht maakte hier gebruik van en kwam daardoor op 0-3. Carmen Simons onderschepte de bal met een mooie sliding en bediende Sherallin Henriquez die beheerst binnenschoot. Niet veel later benutte Ter Leede wel een doelpoging. Het was Kim Zethof die keepster Isa Pothof wist te passeren en de stand naar 1-3 bracht.

Rustig uitspelen
Excelsior Barendrecht wilde de wedstrijd rustig uitspelen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Ter Leede was gretig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kreeg vlak voor tijd toch de genadeklap. Door goed doorgaan van Carmen Simonis op de keepster van Ter Leede kwam de bal in de voeten van Eline Koster en die bracht de score op 1-4. Dit was tevens de eindstand. Door deze overwinning bekert Excelsior Barendrecht verder.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…