Excelsior Barendrecht pakt drie mooie punten in Alkmaar!

23 april 2019

Excelsior Barendrecht boekte bij VV Alkmaar een verdiende 0-1 overwinning. Deze wedstrijd betekende tevens het debuut van keepster Ricci Geenen, die haar doel schoon wist te houden.

Rustig begin
Excelsior Barendrecht was erop gebrand om de drie punten mee naar huis te nemen, maar het was VV Alkmaar dat in het begin van de wedstrijd het meest balbezit had. Excelsior Barendrecht liet VV Alkmaar het spel maken. De thuisploeg maakte echter niet veel aanstalte om aan te vallen en liet de bal rustig achterin rondgaan.

Voorsprong
In de 9e minuut was het Carmen Simonis die de opbouw achterin bij VV Alkmaar verstoorde en de bal afpakte. Zij stuurde Marthe van Erk diep en die gaf de bal precies op maat op Sherallin Henriquez. Zij zette Excelsior Barendrecht vervolgens op een 0-1 voorsprong.

Goed georganiseerd
Na het doelpunt probeerde VV Alkmaar de aanval te zoeken, maar elke aanval werd vakkundig gestopt door de achterhoede. Ook het middenveld van Excelsior Barendrecht stond goed georganiseerd en liet maar weinig toe. Ook de voorhoede was scherp, maar jammer genoeg kregen zij in de eerste helft niet echt de kans om de wedstrijd op slot te gooien, waardoor de ruststand 0-1 was.

Late beslissing
Na de rust was het VV Alkmaar dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Gevaarlijk werd de thuisploeg echter niet, doordat de achterhoede van Excelsior Barendrecht niet van plan was om ook maar iets weg te geven. In de 88ste minuut viel de bevrijdende 0-2 van Excelsior Barendrecht. Zoï van de Ven scoorde na een goede steekbal van Eline Koster.

Eerste uitoverwinning
De winst bij VV Alkmaar betekende de eerste uitoverwinning van Excelsior Barendrecht dit seizoen. De overwinning was dik verdiend en daarmee liet Excelsior Barendrecht zien dat het kan meedraaien in de Eredivisie Vrouwen, maar helaas vaak minder kreeg dan het verdiende.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…