Excelsior Barendrecht pakt punt tegen SC Heerenveen

19 november 2018

Een gelijkspel zat er al een paar keer in, maar tot twee keer toe gaf de ploeg van trainer Richard Mank dit alsnog uit handen. In de slotminuten tegen PEC Zwolle en FC Twente kwamen de vrouwen net tekort, maar tegen SC Heerenveen lukte het gelukkig wel om de 2-2 vast te houden.

Onder druk
SC Heerenveen kwam goed uit de startblokken en liet zien dat ze voor niets minder dan drie punten naar De Bongerd was gekomen. Met goed voetbal en een hoog baltempo wisten de Friezen Excelsior Barendrecht onder druk te zetten. Dit resulteerde in een snelle goal van Fenna Kalma, 0-1. De speelster raakte bij haar treffer overigens geblesseerd en moest het veld verlaten.

Alle zeilen bij
Excelsior Barendrecht begon matig aan de wedstrijd en had het moeilijk tegen het snel combinerende SC Heerenveen. Ze probeerden alle zeilen bij te zetten, maar desondanks was het Quinty Sabajo die na 24 minuten spelen de bal van dichtbij over Isa Pothof kon liften en zo de 2-0 kon aantekenen.

Aansluitingstreffer
Na deze goal werden er een paar omzettingen gedaan en kreeg Excelsior Barendrecht iets meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes en vlak voor rust in de aansluitingstreffer. Carmen Simonis bezorgde de bal na een schitterende passeeractie op het hoofd van Jolina Amani Baessa en zij kopte hem fraai in de bovenhoek, 1-2.

Levensgevaarlijk
Na de rust hetzelfde beeld: een sterk SC Heerenveen, dat levensgevaarlijk was in de counter, terwijl Excelsior Barendrecht op jacht ging naar de gelijkmaker. De Friezen raakten twee keer de lat, één keer paal en Isa Pothof verrichtte een aantal prima reddingen. In de 72e minuut viel alsnog een doelpunt, maar dan aan de andere kant.

Spannende minuten
Het was de opgekomen Renee Zoutewelle die de bal strak over de grond voor gaf waar Sherallin Henriquez hem kon binnenwerken en zo de 2-2 voor haar rekening na. Er volgden nog achttien spannende minuten, waarin het spel op en neer golfde. Beide ploegen gingen voor de winst, maar er vielen geen doelpunten meer, waardoor het duel in 2-2 eindigde,

Publiek
Het was opnieuw een wedstrijd met veel spanning en emotie, waarbij het publiek zich geen moment hoefde te vervelen. Komende week staat voor Excelsior Barendrecht de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Die ploeg is in de Eredivisie Vrouwen inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats. Excelsior Barendrecht is achtste.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…