Excelsior Barendrecht sluit Eredivisie Cup af met nederlaag

2 maart 2020

Afgelopen vrijdag stond de return op het programma tegen PEC Zwolle voor de Eredivisie Cup. De eerste wedstrijd op de Bongerd eindigde in een 1-3 nederlaag voor Excelsior Barendrecht. Desondanks gingen onze vrouwen vol goede moed de return in, maar helaas mocht dit niet baten. Ondanks twee treffers van Eline Koster verloor Excelsior Barendrecht met 6-2.

Veel frustratie
Excelsior Barendrecht begon niet goed aan de wedstrijd. Al snel stond het 2-0 voor PEC Zwolle en dit zorgde voor veel frustratie bij speelsters en staf. Daarna werd er door het elftal van Excelsior Barendrecht wel goed hoog druk gezet, maar dit zorgde ook voor een gat aan de linkerkant van het veld, waardoor de rechtsbuiten van PEC Zwolle veel vrijheid had. Excelsior Barendrecht probeerde terug te slaan door een mooie aanval die bijna werd afgerond door Marthe van Erk, maar helaas was de keepster van PEC Zwolle zeer scherp.

Sterke wedstrijd
Uiteindelijk maakte PEC Zwolle nog twee goals in de eerste helft en kon Excelsior Barendrecht gaan rusten met een 4-0 achterstand. De tweede helft begon beter voor Excelsior Barendrecht. Er zat meer voetbal in en PEC Zwolle had het erg lastig met de hoge druk van onze vrouwen. Helaas scoorde PEC Zwolle desondanks de 5-0 en daardoor leken de kopjes van Excelsior Barendrecht te gaan hangen. Eline Koster wist echter toch twee doelpunten te maken. Zij stond tegen PEC Zwolle voor het eerst in de spits en speelde individueel een zeer sterke wedstrijd.

Debuut
Angelica Hertstein mocht in de 76e minuut invallen van trainer Richard Mank en dit betekende haar debuut voor het eerste elftal van Excelsior Barendrecht. Hertstein speelde hiervoor bij de beloften van Excelsior Barendrecht. Ook zij kon echter niet voorkomen dat Excelsior Barendrecht uiteindelijk met 6-2 verloor van PEC Zwolle.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…