Excelsior Barendrecht twee keer gelijk tegen Alkmaar

22 maart 2019

De vrouwen van Excelsior Barendrecht moesten het afgelopen week twee keer opnemen tegen VV Alkmaar, de wedstrijd van afgelopen vrijdag uit tegen VV Alkmaar eindigde in 2-2 deze wedstrijd ging gelijk op en er waren kansen over en weer. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Uitwedstrijd
Excelsior Barendrecht kwam snel op voorsprong. Op aangeven van Carmen Simonis kopte Nadia Bos de bal binnen, VV Alkmaar herpakte zich en kwam al snel op een 2-1 voorsprong nog voor de rust trok Sherallin Henriques na goed doorgaan de stand weer gelijk. Na de rust kregen beide teams nog een aantal kansen maar het bleef 2-2 in Alkmaar.

Doorspelen
De thuiswedstrijd van afgelopen dinsdag ging de eerste helft ook gelijk op. VV Alkmaar kreeg de betere kansen, maar Isa Pothof wist haar doel schoon te houden. Excelsior Barendrecht kwam na een half uur spelen beter in de wedstrijd, creëerde ook een aantal kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Vlak voor rust zag de goed fluitende heer Michielsen een schwalbe in de valpartij van Simone Kets. Hij stond er dicht op en liet doorspelen tot ongenoegen van de meegereisde supporter uit Alkmaar.

Voorsprong
Niet veel later was het Excelsior Barendrecht dat de 1-0 maakte. Een fraai opgezette aanval via Zoï van der Ven, die met een mooie hakbal Eline Koster diep stuurde. Die was niet zelfzuchtig en legde de bal af op Sherallin Henriques die binnen kon tikken en Excelsior Barendrecht op voorsprong zette.

Gelijkmaker
Na de rust was het na 3 minuten al raak voor VV Alkmaar, dat wist te profiteren van een foutje achterin. Na de gelijkmaker was het Excelsior Barendrecht dat het initiatief naar zich toe trok en het VV Alkmaar heel moeilijk maakte. VV Alkmaar had moeite met het hoge tempo en Excelsior Barendrecht zat er fel op en kreeg de nodige kansen. Keepster Nicolle Martens wist haar doel echter schoon te houden.

Tevreden
Gezien het speelbeeld de tweede helft had Excelsior Barendrecht 3 punten aan deze wedstrijd moeten overhouden, maar trainer Richard Mank kan toch tevreden terugkijken op deze twee wedstrijden waarin Excelsior Barendrecht niets onder deed voor VV Alkmaar en eigenlijk 4 punten had moeten hebben.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…