Excelsior Barendrecht verliest met 2-0 van PSV Vrouwen

4 december 2017

Op vrijdagavond 1 september debuteerde Excelsior Barendrecht in de Eredivisie tegen de PSV Vrouwen. Deze wedstrijd werd helaas met 0-7 verloren. Vrijdag 1 december was de returnwedstrijd op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven en Excelsior Barendrecht was vastberaden om een beter resultaat neer te zetten dan in de eerste ontmoeting.

Goede start
In het eerste kwart van de wedstrijd liet Excelsior Barendrecht duidelijk zien dat zij als team zijnde stappen hebben gemaakt. De ploeg begon fel aan de wedstrijd. Er werden in de eerste helft aan beide kanten kansen gecreƫerd. Maar helaas na iets minder dan een half uur spelen schoot Kirsten Koopmans de 1-0 voor PSV binnen. Excelsior Barendrecht kreeg via Corina nog een grote kans, maar PSV-keepster Christ deed goed mee.

Tweede helft
In het tweede deel van de wedstrijd was het PSV dat het spel maakte en hierdoor kregen zij ook meer kansen. Excelsior Barendrecht probeerde wel vooruit te voetballen en kreeg zo een aantal kansjes. Echter in de 63e minuut viel er een doelpunt in het voordeel van PSV. Vanity Lewerissa bracht de stand naar 2-0. Excelsior Barendrecht gaf de moed niet op en bleef op jacht naar een doelpunt, maar helaas zat dit er niet in.

Stappen
Vergeleken met de eerste wedstrijd tegen de PSV Vrouwen heeft Excelsior Barendrecht wel degelijk laten zien dat zij stappen hebben gemaakt en thuishoren in de Eredivisie Vrouwen. Het wachten is alleen nog op de beloning in de vorm van punten. Het is goed om te zien dat er van elke wedstrijd geleerd wordt en dat de ontwikkeling bij het team duidelijk zichtbaar is. Volgende week wordt de competitie vervolgd met de thuiswedstrijd op sportpark De Bongerd tegen Achilles’29.

Opstelling Excelsior Barendrecht:
21. Sofie van Houten (K)
2. Lianne Bruijs
3. Nidia Bos
4. Frederique Nieuwland (C) (70. 14 Fili Talman)
5. Joska Stokkers
6. Iris Zoon
7. Solange de Smit (82. 17 Sophia Omidiji)
8. Nikki IJzerman (61. 12 Annemiek Kruijthof)

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…