Excelsior Barendrecht verliest met 3-1 van ADO Den Haag

1 oktober 2017

De vrouwen van Excelsior Barendrecht speelden op vrijdagavond 29 september in het Cars Jeans Stadion een uitwedstrijd tegen de vrouwen van ADO Den Haag. De vrouwen van ADO Den Haag, die vorige week nog gelijk speelden tegen Ajax, wonnen uiteindelijk met 3-1.

Beginfase
Excelsior Barendrecht kwam aan het begin van de wedstrijd met de schrik vrij, nadat een scherpe voorzet door niemand van ADO kon worden binnen getikt. Na 10 minuten was het wel raak voor de thuisploeg. Speelster Nadine Noordam zag keepster Sofie van Houtven ver voor haar goal staan, waardoor zij met een geplaatste lobbal de 1-0 op haar naam kreeg. Vooral in de beginfase was het ADO Den Haag dat het spel maakte. Na 16 minuten kreeg Excelsior Barendrecht een vrije trap net buiten de 16 meter. Sharona Versluis nam hem goed, maar door een prima redding van de keepster Barbara Lorsheyd ging de bal er niet in.

Op slag van rust
Op slag van rust was er een pechmoment voor Excelsior Barendrecht. Aanvoerster Zoï van de Ven raakte geblesseerd en moest na 40 minuten spelen met een zware knieblessure het veld per brancard verlaten. Voor haar in de plaats kwam Sophia Omidiji.

Tweede helft
In de tweede helft was het ADO Den Haag dat het spel maakte. Na 50 minuten spelen kreeg ADO Den Haag een vrije trap mee net buiten de 16 meter. Romy Speelman schoot de bal, maar door een hele goede redding van Sofie van Houtven belandde de bal niet in het doel. ADO Den Haag bleef in de tweede helft kansen creëren. En in de 69e minuut scoorde de net ingevallen Marthe van Erk de 2-0, een treffer waaraan een luchtje van buitenspel zat. Tien minuten later scoorde ADO Den Haag weer door Victoria Pelova en zij bracht de stand op 3-0. In de extra speelminuten deed Excelsior Barendrecht iets terug. Na de inzet van Corina Luijks kon Solange de Smit de bal binnentikken. Deze 3-1 was tevens de eindstand.

Overtuiging
De ploeg van Sander Luiten speelde deze uitwedstrijd wat timide. Excelsior Barendrecht miste de overtuiging, lef en durf om het spel te kunnen maken. De volgende wedstrijd van Excelsior Barendrecht is op 27 oktober, dan wacht de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Opstelling Excelsior Barendrecht
21. Sofie van Houten (K)
2. Lianne Bruijs
3. Nidia Bos
4. Frederique Nieuwland
5. Sharona Versluis (77. 17. Joska Stokkers)
6. Iris Zoon (64. 14 Solange de Smit)
7. Zoï van de Ven (A) (40. 15. Sophia Omidiji)

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…