Excelsior Barendrecht verliest met 0-2 van SC Heerenveen

22 september 2019

Op een warme septembermiddag in Kralingen, waar de temperatuur zelfs de 29 graden aantikte, speelde Excelsior Barendrecht haar eerste wedstrijd in het Van Donge & De Roo Stadion. De vrouwen streden voor wat ze waard waren, maar verloren helaas met 0-2 van het team uit Friesland.

Drukbezocht, een goede sfeer
Op deze spannende wedstrijd tussen de nummers 5 en 6 op de ranglijst kwamen aardig wat bezoekers af. Zo werden er voor de wedstrijd ongeveer 600 kaarten verkocht, waardoor de Rob Albers tribune redelijk vol zat. De fans van Excelsior Barendrecht zorgden voor een gezellige sfeer en voor een flinke duw in de rug voor de speelsters.

Fysiek sterker, Heerenveen de betere
Excelsior Barendrecht toonde goed fysiek spel en probeerde net als tegen ADO Den Haag en VV Alkmaar het middenveld onder druk te zetten. Hier had Heerenveen echter een goed antwoord op met hun uitermate sterke positiespel. Ondanks dat Heerenveen de bal goed rond tikte, kwamen ze de eerste helft amper voor het doel van Keepster Isa Pothof. Excelsior Barendrecht daarentegen had een paar goede uitbraken, maar het was helaas steeds de laatste bal die niet aan kwam.

Penalty
In de extra tijd van de eerste helft kreeg SC Heerenveen een penalty na een overtreding in het strafschopgebied. Deze penalty werd verzilverd door Tiny Hoekstra en dat moment zorgde ervoor dat Excelsior Barendrecht een hele andere wedstrijd begon te spelen. In de tweede helft kwam Excelsior Barendrecht amper aan voetballen toe en domineerden de verdediging en het middenveld van SC Heerenveen.

Het mocht niet baten
Uiteindelijk kwamen er wel twee tot drie grote kansen voor Excelsior Barendrecht om gelijk te maken, maar het mocht niet baten. In de laatste minuten van de extra tijd van de tweede helft was het weer Hoekstra, die de wedstrijd definitief besliste in het voordeel van Heerenveen.

Debuut en player of the match
Iris van Bokhoven mocht vandaag voor het eerst aantreden in de Eredivisie Vrouwen en werd na haar debuut meteen benoemd tot player of the match. De volgende wedstrijd op het programma is aanstaande vrijdag in Eindhoven tegen PSV Vrouwen. Hopelijk kan Excelsior Barendrecht punten meenemen uit Eindhoven.