Excelsior Barendrecht verliest met 1-3 van ADO Den Haag

1 december 2019

Excelsior Barendrecht mocht op deze koude zondag in het Van Donge & De Roo Stadion aantreden tegen ADO Den Haag. Het werd een enerverende en spannende wedstrijd met aardig wat doelpunten. Uiteindelijk verloor Excelsior Barendrecht met 1-3, waardoor stijgen op de ranglijst nog moeilijk wordt.

Goede kansen
Excelsior Barendrecht begon redelijk aan de wedstrijd. De ploeg had aardig wat balbezit en wist een aantal kansen te creëren. De eerste kans was voor Julia Ibes, die vanaf de rechterkant de bal hard over de lat schoot. Helaas kon ADO Den Haag steeds meer in de wedstrijd komen. Nadat Isa Pothof al een knappe redding had op de doorgebroken spits van ADO, mocht ze een minuut later wel de bal uit haar doel vissen.

Zware klap
Excelsior probeerde zich te herpakken maar kregen een zware klap te verwerken toen aanvoerder Frederique Nieuwland geblesseerd het veld moest verlaten. Zij werd vervangen door Sherallin Henriquez. De gedwongen wissel van Richard Mank, bleek uiteindelijk een gouden wissel. Sherallin trok de score namelijk gelijk door een lage voorzet van Sophie Cobussen hard binnen te schieten, 1-1. Hierdoor kon Excelsior Barendrecht met een goed gevoel de rust in.

Onterecht buitenspel
Excelsior Barendrecht begon goed aan de tweede helft en probeerde met de snelheid van Sophie Cobussen en Jolina Amani kansen te creëren. Hierbij werd Sophie Cobussen alleen op de keepster van ADO af gestuurd, maar de assistent-scheidsrechter vlagde ten onrechte voor buitenspel. Helaas, want een aantal minuten later kreeg ADO een penalty nadat de buitenspeler van ADO licht geraakt werd in het strafschopgebied. Deze penalty werd verzilverd, 1-2. Daarna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. ADO Den Haag gooide het duel helemaal op slot door in de 91e minuut 1-3 te maken. Helaas, maar koppen omhoog en op naar de volgende wedstrijd.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…