Excelsior Barendrecht verliest met 1-5 van PSV

17 februari 2020

Excelsior Barendrecht mocht voor de tweede keer dit seizoen tegen de PSV Vrouwen aantreden. Dit resulteerde in een zeer spannende en leuke wedstrijd. Excelsior Barendrecht verloor uiteindelijk met 1-5 van een sterker PSV dat op weg lijkt om kampioen te worden.

Dreiging vanuit de aanval
Trainer Richard Mank besloot om Marthe van Erk een basisplaats te geven en dit vertrouwen leek in de eerste minuten bijna meteen resultaat op te leveren. Na een goede combinatie stak zij Sophie Cobussen diep en die leek te scoren, maar miste maar net het doel. PSV had voetballend de overhand, maar Excelsior Barendrecht leek een sterk tactisch plan te hebben. Dit resulteerde in snelle en goede counters via het duo Cobussen en Van Erk.

Vlak voor rust
Excelsior Barendrecht kreeg ook een gigantische kans om op voorsprong te komen door een kopbal van Nidia Bos, maar de bal werd maar net van de lijn gehaald. Jolina Amani en Nadine de Breij speelden ook een sterke eerste helft op de linkerflank, maar konden niet voorkomen dat een voorzet van PSV resulteerde in de 0-1 vlak voor rust.

Verloren wedstrijd
PSV schoot de eerste helft uit de startblokken en scoorde meteen de 0-2, waardoor de hoop op een gelijkmaker al snel de kiem in werd gesmoord. Nadat PSV ook nog de 0-3 maakte, leek het een verloren wedstrijd voor Excelsior Barendrecht. Door een mooie goal van Sophie Cobussen keerde het vuur bij Excelsior Barendrecht echter terug. Aan dit doelpunt ging weer een prachtige assist van De Breij vooraf. Helaas werd dit vuurtje al snel gedoofd door PSV. Joelle Smits, de spits die dit jaar aan de lopende band scoort, tekende voor de 1-4 en haar tweede van de avond.

Voor de eer
Excelsior Barendrecht bleef vechten voor de eer en grote kansen creëren voor Cobussen, Hendriks en Amani. Dit was ook te zien aan de invalbeurt van Yara van Grinsven en Kim Hendriks, die met veel strijd en mooie acties iets probeerden te creëren. Helaas zonder resultaat, maar wel met een grote vechtlust. Daarnaast moeten ook credits gegeven worden aan de keepster van Excelsior Barendrecht, Isa Pothof. Met met een aantal prachtige reddingen hield zij PSV van nog meer doelpunten af, al kwamen de gasten een minuut voor tijd nog wel op 1-5.

Meer Vrouwen

do 18 april 2024

Helaas geen KNVB Bekerfinale voor Excelsior Vrouwen

Excelsior Vrouwen is er woensdagavond niet in geslaagd om de finale van de TOTO KNVB Beker…

Kimberley Smit heeft vertrouwen in het bekerduel van morgenavond tegen Fortuna Sittard Vrouwen. De Limburgers hebben…