Excelsior Barendrecht verliest met 2-0 van ADO Den Haag

26 november 2018

Het was niet de avond van Excelsior Barendrecht, dat door de blessure van Jolina Amani in een 4-4-2 opstelling begon. Dit was duidelijk nog niet goed geïntegreerd in de selectie en zorgde dan ook voor de nodige misverstanden. Excelsior Barendrecht verloor uiteindelijk met 2-0.

Rots in de branding
ADO Den Haag nam direct het initiatief en creëerde kansen, maar verder dan het strafschopgebied kwamen zij niet. Verdedigster Nidia Bos was degene die vaak de aanval van ADO wist te verstoren en bleek ook deze week weer onze de rots in de branding. In de 32e minuut was het alsnog raak, een schot op de goal werd niet goed verwerkt en in de rebound was het Pia Rijsdijk die de 1-0 binnen kon tikken.

Bovenhoek
Het spel van Excelsior Barendrecht was slordig en dat resulteerde vlak voor rust in de 2-0 door Victoria Pelova. Zij wist de bal net buiten de 16 meter hard in de bovenhoek te schieten. Helaas miste de scheidsrechter wel een overtreding die vooraf ging aan deze goal. Na de rust bleef Carmen Simonis geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Senna El Messaoudi.

Geen vuist
In de 56e minuut was het Nikki Ridder die geblesseerd het veld moest verlaten, een kniewond die men in de rust nog geprobeerd had te hechten bleek toch niet voldoende te houden, Nadine de Breij was haar vervangster. ADO Den Haag liet Excelsior Barendrecht wat meer komen. De thuisploeg kreeg nog wel een paar kleine kansjes, maar kwam niet echt meer tot grote kansen. Excelsior Barendrecht probeerde het wel, ging met meer druk naar voren, maar kon geen vuist maken.

Moegestreden
In de 76e minuut ging ook de moegestreden Nikki IJzerman naar de kant, zij werd vervangen door Annemiek Kruijthof. Excelsior Barendrecht had meer balbezit, maar kwam niet verder dan het strafschopgebied van de ploeg uit Den Haag. Het was ADO Den Haag dat de wedstrijd rustig wilde uitspelen, waardoor de laatste minuten wegtikten. Vlak voor tijd kreeg ADO nog de mogelijkheid op 3-0, maar Pia Rijsdijk miste de bal voor open goal en zo bleef het bij 2-0.

Volgende wedstrijd
Aanstaande vrijdag speelt Excelsior Barendrecht om 19:30 uur de uitwedstrijd tegen Achilles’29. Eerder dit seizoen won de ploeg in Barendrecht met 5-1 van Achilles’29.

Terug naar vrouwen