Excelsior Barendrecht verliest van sterk Heerenveen

1 april 2019

Heerenveen was vrijdag de betere ploeg, dat was al snel duidelijk. Heerenveen maakte het spel en Excelsior Barendrecht kon geen vuist maken. Ondanks een betere tweede helft verloren onze dames deze thuiswedstrijd met 0-4.

Raak
Na 9 minuten was het al raak voor Heerenveen. Het was Suzanne Admiraal die de 0-1 voor haar rekening nam. De kansen die volgden waren ook voor Heerenveen. Het was dat Isa Pothof bij de les was, anders had het er voor rust al heel anders uit kunnen zien. Vlak voor rust was het Frederique Nieuwland die uit een vrije trap zelfs nog bijna de gelijkmaker maakte, maar zij raakte de lat.

Buitenspel
Na de rust was Excelsior Barendrecht wat aanvallender en werd de druk opgevoerd. Het leek zelfs 1-1 te worden, toen Jolina Amani een voorzet van Carmen Simonis kon binnenkoppen. Helaas was er buitenspel geconstateerd door de assistent-scheidsrechter, waardoor dat feest niet doorging. Niet veel later was het Isa Pothof die de 0-2 voorkwam met een hele goede redding.

Helaas
Excelsior Barendrecht trok de wedstrijd wat meer naar zich toe, waardoor Heerenveen het even lastig had. Een inzet van Carmen Simonis werd van de doellijn gehaald, zodat de gelijkmaker opnieuw uitbleef. Excelsior Barendrecht kreeg nog een aantal kansen via Nidia Bos en Danielle Noordermeer, maar helaas ging de bal er niet in.

Ongelukkig
Na 66 minuten wisten de gasten het duel alsnog te beslissen. In eerste instantie wist Isa Pothof de bal nog te keren, maar daarna was het Tiny Hoekstra die de 0-2 maakte. Niet lang daarna ging ook de 0-3 erin via Laura Strik. Toen Nadine de Breij ook nog ongelukkig met haar hand op de bal viel en een strafschop tegen kreeg, was het duel definitief beslist, 0-4 (doelpunt Tiny Hoekstra).

Laatste kans
De laatste kans was voor Excelsior Barendrecht. Het was Jolina Amani die oog in oog kwam met Keepster Justine van der Werf, maar de Friese keepster had een prima redding in huis en zo bleef het 0-4 en nam Heerenveen de drie punten mee uit Rotterdam.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…