Excelsior Barendrecht Vrouwen in het seizoen 2017-2018

28 mei 2018

Het debuutseizoen van Excelsior Barendrecht zit erop. Onder leiding van trainer Sander Luiten speelden de vrouwen dit seizoen de eerste 25 wedstrijden op het hoogste niveau. Gedurende het seizoen begon de ploeg te groeien, wat in de play-offs resulteerde in succes. Een terugblik op het debuutseizoen 2017-2018.

Vijf punten
Excelsior Barendrecht sloot de reguliere competitie af met nul punten in zestien wedstrijden, 7 doelpunten voor en 56 doelpunten tegen. In de play-offs, waarin een anderhalve competitie werd gespeeld tussen de nummers vijf en negen uit de reguliere competitie, werden vijf punten behaald. In negen wedstrijden in de play-offs scoorde Excelsior Barendrecht twee keer zoveel doelpunten als in de reguliere competitie.

Buitenshuis
In uitwedstrijden presteerde Excelsior Barendrecht beter dan op eigen veld. Vier van de vijf punten werden behaald op vreemde bodem en buitenshuis werd er 15 keer gescoord, zes doelpunten meer dan in thuiswedstrijden. Ook vielen in uitwedstrijden vijf tegendoelpunten minder.

Overwinning
De enige overwinning dit seizoen werd behaald in de eerste wedstrijd van de play-offs. Op bezoek bij VV Alkmaar werd het liefst 5-0. De grootste nederlaag werd geleden toen op eigen veld de debuutwedstrijd tegen PSV werd gespeeld (0-7). In de thuiswedstrijden tegen VV Alkmaar en de uitwedstrijd bij Achilles ’29, beiden in de play-offs werd met een 2-2 gelijkspel een punt behaald.

Aantal speelminuten
Sander Luiten maakte dit seizoen gebruik van 22 speelsters. Lianne Bruijs en Nikki IJzerman misten als enige twee speelsters geen wedstrijd. Lianne Bruijs stond met 2.210 minuten het langst op het veld, gevolgd door Nidia Bos (2.160 minuten in 24 wedstrijden) en Kim Hendriks (2.108 in 24). Daphne Troost stond met dertien minuten het kortst op het veld, gevolgd door keepster Selena Babb (19 minuten).

Doelpunten voor
Excelsior Barendrecht scoorde dit seizoen 21 doelpunten, waarvan veertien in de play-offs. De ploeg kwam in twaalf wedstrijden niet tot scoren. De doelpunten werden gemaakt door elf verschillende speelsters. Zoï van de Ven scoorde op 8 september 2017 het allereerste doelpunt van Excelsior Barendrecht. Sherallin Henríquez werd met zes doelpunten topscorer, gevolgd door Nidia Bos (3), Kim Hendriks, Corina Luijks en Solange de Smit (2). Henríquez scoorde vijf van haar zes doelpunten in de play-offs Excelsior Barendrecht kreeg dit seizoen één strafschop, die werd gemist door Fréderique Nieuwland.

Doelpunten tegen
Excelsior Barendrecht kreeg 77 tegendoelpunten, waarvan driekwart viel in de eerste zestien wedstrijden. Sofie Van Houtven keepte de eerste dertien wedstrijden en Isa Pothof stond tijdens de laatste twaalf wedstrijden onder de lat. Derde keepster Selena Babb speelde negentien minuten mee in de laatste wedstrijd. Excelsior Barendrecht kreeg in één wedstrijd geen tegendoelpunt. Lianne Bruijs scoorde als enige speelster een eigen doelpunt.

Gele en rode kaarten
De scheidsrechter bestrafte een speelster vijftien keer met een gele kaart. In totaal kregen tien verschillende speelsters een gele kaart, waarvan Sherallin Henríquez met drie gele kaarten de meeste kreeg. Nidia Bos, Lianne Bruijs en Joska Stokkers volgen met twee gele kaarten. Geen enkele speelster van Excelsior Barendrecht kreeg dit seizoen een rode kaart.