Excelsior Barendrecht wint met 1-0 van Achilles'29

22 februari 2019

Vrijdagavond stond de tweede wedstrijd in de play-offs B op het programma. Excelsior Barendrecht nam het op tegen Achillis’29 en won met 1-0.

Dwars lag
Excelsior Barendrecht won vrijdagavond verdiend met 1-0 tegen Achillis’29 een wedstrijd die makkelijk in 8-1 had kunnen eindigen gezien de kansen. Het enige probleem voor Excelsior Barendrecht was keepster Annerens Tijm van Achillis’29 die hieraan niet mee wilde werken. Excelsior Barendrecht was de betere ploeg en kreeg de beste kansen, maar het was de keepster die keer op keer dwars lag.

Eline Koster
In de vijftiende minuut was het Eline Koster die een hoekschop van Frederique Nieuwland binnenkopte en zo de 1-0 voor haar rekening nam. Excelsior Barendrecht wilde duidelijk meer en ging op jacht naar de 2-0, maar moest elke keer zijn meerdere erkennen in de keepster van Achillis’29 die werkelijk elke bal op de goal had. Achillis’29 kwam vlak voor rust nog bijna op 1-1, maar deze kopbal ging gelukkig net naast.

Geweldige redding

Na rust was het Achillis’29 dat bijna van een foutje achterin bij Excelsior Barendrecht wist te profiteren. Nu was het Isa Pothof die een geweldig redding in huis had en haar ploeg op de been hield. Hierna was Excelsior Barendrecht weer bij de les en pakte de draad weer op. De een na de andere kans volgde, maar ook nu wist de keepster van Achillis’29 een tweede treffer te voorkomen.

Stormloop
Er volgde een ware stormloop op het doel van Achillis’29, maar het bleek tegelijkertijd uitkijken voor de counter van Achilles’29. Excelsior Barendrecht bleef zoeken naar de 2-0 en kreeg daar kansen genoeg voor. De ploeg wist het net echter niet meer te vinden, maar dankzij de 1-0 overwinning pakte Excelsior Barendrecht toch drie punten. Excelsior Barendrecht kan het iedere ploeg lastig maken, nu is het alleen nog zaak dat de kansen worden omgezet doelpunten!

KNVB Beker
De volgende wedstrijd is de kwartfinale in het toernooi om de KNVB Beker tegen PEC Zwolle. Deze uitwedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 9 maart, aanvang 19:00 uur.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…