Excelsior Rotterdam Vrouwen pakt punt tegen VV Alkmaar

11 oktober 2020

Excelsior Rotterdam Vrouwen speelde deze week tegen VV Alkmaar, een van de directe concurrenten. Excelsior kwam goed uit de startblokken en scoorde al snel een doelpunt, maar helaas zorgde een late gelijkmaker van VV Alkmaar ervoor dat het 1-1 werd. Het betekende wel dat het eerste punt mee naar Rotterdam ging.

Onderscheppingen
Excelsior Rotterdam was zeer fel in de eerste helft en dit zag je ook terug in de aantal onderscheppingen op het middenveld. Een van deze onderscheppingen luidde de 0-1 in van Marthe van Erk (foto). Zij onderschepte de bal in de veertiende minuut na een fout van VV Alkmaar en schoot hem rustig in de hoek. Er waren meer kansen voor Excelsior Rotterdam, maar helaas bleef het bij 0-1. VV Alkmaar kwam door het felle spel van Excelsior weinig tot niet aan voetballen toe en dit liet zich ook zien in het feit dat Isa Pothof niet in actie hoefde te komen.

Scrimmage
Na rust leek het precies omgekeerd. VV Alkmaar was de dominante partij en Excelsior kon alleen vanuit de counter kansen creëren. Excelsior hield zich lang staande en leek zelfs met drie punten naar huis te gaan. Zo waren er nog grote kansen voor Naomi Piqué en Isa Kagenaar, maar zij kwamen niet tot scoren. Uiteindelijk kwam VV Alkmaar in de 84e minuut toch nog op gelijke hoogte door een doelpunt. De bal verdween via een scrimmage in de linkerhoek belandde.

Teleurgesteld
De dames van Excelsior Rotterdam waren zichtbaar teleurgesteld en probeerden alsnog drie punten te pakken met een late treffer. Zo kreeg Anne Bhagerath een grote kans toen de keepster van VV Alkmaar mee naar voren kwam voor een corner. Excelsior Rotterdam counterde en Bhagerath schoot vanaf de middenlijn op doel, maar de bal was net te zacht en de keepster kon de bal pakken. Desondanks mocht Excelsior Rotterdam het eerste punt van dit seizoen mee naar huis nemen.

14. Mathe van Erk 0-1
85. Chimera Ripa 1-1