Excelsior Rotterdam Vrouwen verliest met 0-5 van PSV

27 september 2020

De vrouwen van Excelsior Rotterdam troffen in de Eredivisie Cup de koploper van de Vrouwen Eredivisie. Het verschil in doelpunten tussen Excelsior en PSV bleef lang bescheiden, maar uiteindelijk wonnen de Eindhovenaren toch ruim met 0-5.

Grote afstand
Voetballend was PSV, getraind door voormalig Excelsior Barendrecht-trainer Sander Luiten, vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Excelsior kon in de eerste helft aanvallend nauwelijks gevaarlijk worden. Stephanie Coelho Aurélio probeerde het na 36 minuten spelen van grote afstand, maar het lukte haar niet om Oranjeleeuwin Sari van Veenendaal te passeren.

Prima redding
PSV scoorde na tien minuten wel. Kayleigh van Doorn passeerde Ricci Geenen, die bij Excelsior Rotterdam Vrouwen onder de lat stond. Op slag van rust was er een inzet van Jeslynn Kuijpers, die door Isa Kagenaar van de lijn werd gehaald Daardoor was het na 45 minuten voetbal slechts 0-1 voor PSV vrouwen.

Ongelukkig
Julia Ibes had het veld op dat moment al verlaten. Zij kwam ongelukkig neer op haar onderrug en moest met de brancard worden weggedragen. Trainer Richard Mank kon na afloop van de wedstrijd gelukkig melden dat de blessure leek mee te vallen, al zal dat komende week moeten blijken. Ibes werd vervangen door Iris van Bokhoven.

Feller
Na rust kwam de regen met bakken uit de hemel boven het Van Donge & De Roo Stadion. Excelsior Rotterdam Vrouwen speelde in de tweede helft feller en probeerde meer aan aanvallen toe te komen. Iris van Bokhoven werd in de diepte gestuurd, maar zag dat Van Veenendaal eerder bij de bal was, terwijl een inzet van Naomi Piqué niet meer opleverde dan een corner.

Enorme kans
Ook PSV kreeg kansen en zij wisten de score in drie minuten tijd naar 0-3 uit te breiden. In de 56e minuut maakte Naomi Pattiwael 0-2 en drie minuten later was zij ook verantwoordelijk voor de derde Eindhovense treffer. PSV Vrouwen liep via Kyah Simon en Esmee Brugts daarna uit naar 0-5. Anne Bhagerath kreeg nog een enorme kans namens Excelsior, maar zij vond Sari van Veenendaal op haar weg.