Excelsior strijdt, maar verliest helaas met 0-6 van PSV

1 november 2020

Net als de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie mag ook de Vrouwen Eredivisie doorgaan. Daarom troffen Excelsior Rotterdam en PSV elkaar, net als eerder in de Eredivisie Cup, in het Van Donge & De Roo Stadion. Het werd een enerverend duel, waarin Excelsior aanvankelijk op voorsprong leek te komen, maar uiteindelijk verloren de Kralingse vrouwen helaas met 0-6.

Dominant
PSV begon heel intens druk te zetten en kreeg gelijk twee grote kansen in deze door FOX Sports live uitgezonden wedstrijd. Gelukkig was keepster Isa Pothof scherp en zorgde zij ervoor dat Excelsior Rotterdam niet snel al op achterstand kwam. Het eerste kwartier kwam Excelsior Rotterdam er door de hoge druk van PSV bijna niet uit, waardoor de gasten zeer dominant waren.

Kansen
Vanaf de 20e minuut werd Excelsior Rotterdam gevaarlijker. Via een vrije trap van Frederique Nieuwland kon Nidia Bos bijna voor de 1-0 tekenen, maar helaas raakte zij de bal niet goed genoeg. Daarna waren er kansen uit corners van Julia Ibes en Marthe van Erk. De bal moest zelfs van de doellijn gehaald worden door de verdedigsters van PSV.

Penalty
Uiteindelijk leek Excelsior naar een goed resultaat te kunnen toewerken, tot PSV na een half uur spelen een penalty kreeg. Topschutter Joelle Smits verzilverde deze strafschop. PSV leek daarmee haar ritme gevonden te hebben, want toen het rust was, stond er een hattrick achter haar naam en moest Excelsior met een pijnlijke achterstand de rust in.

Kwaliteit
In de tweede helft verliep de wedstrijd iets rustiger en Excelsior kreeg veel ruimte. Zo kreeg Frederique Nieuwland al snel een grote kans om de 3-1 te maken, maar de keepster van PSV kon de bal pakken. Hierna gingen de ploegen aardig gelijk op en waren er aanvallen over en weer. Maar weer was de kwaliteit van PSV zichtbaar en via Kayleigh van Dooren werd het 0-4 en 0-5.

Pijnlijk
Naomi Piqué kreeg de grootste kans aan de kant van Excelsior Rotterdam en leek de eretreffer op haar schoen te hebben. Helaas kreeg zij onvoldoende kracht in haar schot. Uiteindelijk sloot PSV de wedstrijd af met een goal in de 89e minuut van Kayleigh van Dooren en zo werd het dus 0-6. Een pijnlijke score, maar wel een tegen een van de beste ploegen van Nederland.

Volgende week spelen de vrouwen van Excelsior Rotterdam uit in Amsterdam tegen Ajax Vrouwen. De aftrap is vrijdag 6 november is om 19:30 uur.

31. Joelle Smits 0-1 (strafschop)
40. Joelle Smits 0-2
44. Joelle Smits 0-3
68. Kayleigh van Dooren 0-4
78. Kayleigh van Dooren 0-5
89. Kayleigh van Dooren 0-6