Excelsior Vrouwen verliest met 0-3 van FC Twente

5 oktober 2020

Na de nederlaag in de Eredivisie Cup tegen PSV Vrouwen kreeg Excelsior Rotterdam weer een lastige tegenstander op bezoek in het van Donge en de Roo stadion, namelijk FC Twente Vrouwen. Dit leverde een spannende wedstrijd op tussen beide elftallen met helaas een 0-3 nederlaag voor de vrouwen van Excelsior Rotterdam.

Pittige duels
De eerste helft startte Richard Mank met een nieuw gezicht. Zenna de Zwart mocht vorige week al aantreden tegen PSV en stond vandaag weer in de basis tegen FC Twente. Dit was tevens haar debuut in de Eredivisie Vrouwen voor Excelsior Rotterdam. De wedstrijd begon dynamisch en zorgde voor pittige duels op de helft van Excelsior.

Herpakken
Helaas kwam de eerste goal op naam van Renate Jansen van FC Twente. Zij schoot de bal uit een vrije trap van ongeveer 25 meter stijf in de kruising. Excelsior probeerde zich te herpakken maar kwam er aanvallend niet aan te pas tegen FC Twente. Isa Pothof zorgde er persoonlijk voor dat FC Twente niet op 0-2 en 0-3 kwam door tot tweemaal toe een een-op-eensituatie te stoppen.

Toespraak
Hoofdtrainer Richard Mank bracht geen wissels in de rust, maar leek wel de vrouwen van Excelsior Rotterdam een pittige toespraak te hebben gegeven. Want Excelsior kwam de kleedkamer fel en energiek uit. Ze zetten FC Twente goed onder druk en kwamen er aanvallend een paar keer uit. Helaas kwam FC Twente uit nog een standaardsituatie op een 0-2 voorsprong. Ditmaal een voorzet van de rechterkant die werd binnengekopt.

Kansen
Uiteindelijk werd het ook nog 0-3 door spits Fenna Kalma. De grootste kansen van Excelsior waren voor Naomi Piqué en Marthe van Erk, die van dichtbij naast schoten of werden gestopt door de keeper van FC Twente. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VV Alkmaar op het programma en is er weer een kans voor de vrouwen van Excelsior Rotterdam om punten mee te nemen naar Rotterdam.

Opstelling Excelsior Vrouwen:
1. Isa Pothof (K)
2. Nikki Ridder
3. Nidia Bos (A)
5. Zenna de Zwart
6. Luna Knoester
8. Anne Bhagerath (50. Nadine de Breij)
9. Marthe van Erk
12. Noami Piqué
14. Iris van Bokhoven
18. Isa Kagenaar
24. Stephanie Coelho Aurélio (64. Lieke Hemminga)

Bekijk hieronder de reactie van hoofdtrainer Richard Mank:

Terug naar vrouwen