Excelsior Vrouwen verliest met 1-0 van ADO Den Haag

14 september 2020

De eerste uitwedstrijd dit seizoen van Excelsior Rotterdam Vrouwen werd gespeeld tegen ADO Den Haag Vrouwen. het Cars Jeans Stadion verloren onze vrouwen helaas met 1-0 door een treffer vlak voor rust.

Sterk
Deze wedstrijd betekende een weerzien met oud-Excelsior-speelsters Eline Koster en Nikki IJzerman, die nu uitkomen voor de ADO Vrouwen. De wedstrijd begon van beide kanten sterk. ADO zette de hele wedstrijd heel veel druk, waardoor Excelsior er moeilijk door heen kon voetballen. Zo was de eerste echte kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Keeper Isa Pothof wist deze kans te pareren.

Aanvallen
Ook Excelsior wist een aantal kansen te creëren. Zo werden er veel aanvallen onderschept door de verdediging van Excelsior, die op hun beurt het middenveld bereikten en kansen konden creëren. Zo was het Marthe van Erk die een bal onderschepte en Naomi Pique kon bereiken. Helaas wist de spits van Excelsior deze kans niet tussen de palen te schieten.

Werklust
Helaas was het toch ADO dat als eerste wist te scoren. Bij een corner vlak voor rust werd de bal ongelukkig weggewerkt. ADO Den Haag wist hierop goed te anticiperen en Jaimy Ravensbergen kon de 1-0 maken. Ook in de tweede helft kon Excelsior amper aan voetballen toekomen door de goed druk zettende ploeg van ADO. Onze vrouwen knokten wel voor wat ze waard waren en mede door deze werklust en de uitstekende keepende Isa Pothof bleef het bij 1-0.