Ondanks prima eerste helft toch verlies tegen PSV

10 december 2018

Excelsior Barendrecht moest het vrijdagavond opnemen tegen PSV, de koploper van de Eredivisie Vrouwen. Een zeer sterk team, dat weinig weggeeft en met Katja Snoeijs de topscorer van de Eredivisie Vrouwen in haar gelederen heeft. Ondanks een prima eerste helft verloor Excelsior Barendrecht helaas met 0-3.

Counteren
Excelsior Barendrecht begon de wedstrijd prima. De strijd ging gelijk op, al had PSV wel wat meer balbezit. Echt uitgespeelde kansen kreeg PSV echter niet. Excelsior Barendrecht kwam er met goed voetbal een paar keer netjes uit en kon dan snel counteren. Dit resulteerde in een paar mooie kansen. Vooral Marthe van Erk maakte het de achterhoede van PSV vaak lastig.

Snoeihard
In de dertiende minuut schoot ze net naast. Ook Carmen Simonis zat er een aantal keer goed bij, maar jammer genoeg was PSV doelvrouw Elizabeth Sarasola alert. De grootste kans in de eerste helft was voor Marthe van Erk, die in de blessuretijd van snoeihard de onderkant van de lat raakte. Het had dus zomaar 2-0 voor Excelsior Barendrecht kunnen staat, na nu gingen de vrouwen rusten met een 0-0 tussenstand.

Ruimte
Na de rust kwam PSV feller uit de kleedkamer en zette Excelsior Barendrecht gelijk onder druk. Al snel wist PSV de 0-1 te maken. Het was Jeslynn Kuijpers die in de 49e minuut een voorzet wist binnen te tikken. Excelsior Barendrecht moest nu meer de aanval gaan zoeken en zo kreeg PSV meer ruimte om te voetballen. Excelsior Barendrecht probeerde het maar echte kansen wist de ploeg niet te creëren.

Doelpoging
Met nog twintig minuten te gaan zette Excelsior Barendrecht alles op alles op zoek gaat naar de gelijkmaker. PSV kon vervolgens met snel countervoetbal gevaarlijke worden en wist een aantal kansen te creëren. Excelsior Barendrecht kwam er via de snelle Jolina Amani nog een paar keer gevaarlijk uit, maar jammer genoeg zat het haar niet mee en kwam ze niet tot een doelpoging.

Net tekort
In de 77e minuut maakte PSV via Rachel Cuschieri aan alle illusies een einde. Zij schoot de 0-2 binnen. Na deze goal kwam ook Sharona Versluis nog in de ploeg, maar ook zij kon het tij niet meer keren. Excelsior Barendrecht moest zelfs toezien dat Maddy Williams er in de blessuretijd 0-3 van maakte. Ondanks een prima eerste helft, kwam Excelsior Barendrecht na rust dus helaas net tekort.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…