Sander Luiten vertrekt na dit seizoen naar PSV Vrouwen

12 mei 2018

Sander Luiten gaat Excelsior Barendrecht na dit seizoen verlaten. De 43-jarige hoofdtrainer vertrekt naar de vrouwen van PSV waar hij een contract op fulltime basis tekent voor twee jaar. Luiten is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij Excelsior Barendrecht.

Vervolgstap
,,Ik heb gekozen voor PSV, omdat zij mij benaderd hebben voor een fulltime job waarin ik groeimogelijkheden zie. Daarnaast zijn er meer en betere faciliteiten ter beschikking. PSV is in alles een grotere club en het trekt mij om een bijdrage te leveren aan hun ambitie’’, aldus Luiten.

Terugblik Excelsior Barendrecht
Een jaar geleden ging Sander Luiten met een kleine groep mensen het avontuur aan om Excelsior Barendrecht in de regio op de kaart te zetten. ,,Door ons vast te houden aan een aantal pijlers vanuit de club hebben wij een bepaalde ontwikkeling als organisatie gemaakt. Niet alleen wij, maar ook het team heeft een progressie gemaakt in de manier van spelen.’’

Uitdaging
Helaas heeft dit voor het team nauwelijks geuit in harde resultaten, maar volgens hem is het beter weerstand geven in wedstrijden aan tegenstanders de grootste winst die zij behaald hebben: ,,Speelsters zijn als individu en als team steeds beter gaan functioneren. Dit proces moet een vervolg krijgen en dat is een mooie uitdaging voor de komende periode voor iedereen.’’

Motivatie
,,Wat mij altijd zal bijblijven is de motivatie van de speelsters, die veelal op vrijwillige basis, veel tijd en energie hebben gestoken in hun eigen ontwikkeling. Zij hebben op hun eigen manier geprobeerd een bijdrage te leveren aan het team en de organisatie’’, aldus Luiten.

Bedanken
Excelsior Barendrecht bedankt hoofdtrainer Sander Luiten voor het debuutjaar in de Eredivisie Vrouwen en wenst hem veel succes bij zijn nieuwe club PSV.

Nieuwe trainer
Excelsior Barendrecht gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen.

Terug naar vrouwen