Sophie Cobussen aanwinst voor Excelsior Barendrecht

13 april 2019

Excelsior Barendrecht heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Sophie Cobussen. De 20-jarige aanvalster maakt de overstap van Achilles’29 naar Excelsior Barendrecht.

Ontwikkeling
,,De afgelopen twee jaar heb ik bij Achilles’29 gespeeld en ik denk dat het goed voor mijn ontwikkeling is om nu in een andere omgeving te voetballen. De strijdlust die Excelsior Barendrecht in haar spel legt, is iets wat mij erg aantrekt en waar ik wel van houd’’, zegt Cobussen. Zij vindt dat Excelsior Barendrecht enorm gegroeid is ten opzichte van vorig seizoen. Een ander aspect wat bij haar keuze heeft meegespeeld is dat zij haar studie kan blijven combineren met voetbal.

Verwachting
,,Ik ben ervan overtuigd dat we het veel tegenstanders komend seizoen als team erg lastig kunnen maken. Verder heb ik veel zin in het nieuwe seizoen en ik kijk ernaar uit om voor Excelsior Barendrecht te mogen spelen!’’ Haar persoonlijke doelstelling is om zichzelf te kunnen ontwikkelen en belangrijk te kunnen zijn voor het team door doelpunten te maken.

Algemeen
Sophie Cobussen is geboren op 27 januari 1999 in Nijmegen. Ze heeft altijd in Boven-Leeuwen gewoond, een dorpje vlakbij Nijmegen. Op haar vijftiende is ze verhuisd naar Eindhoven om bij CTO-Eindhoven te voetballen. Ondanks dat zij niet meer bij CTO voetbalt, woont en studeert zij nog steeds in Eindhoven. Sophie volgt de opleiding Fysiotherapie op de Fontys Paramedische Hogeschool. In de weekenden probeert zij tijd vrij te maken voor haar familie.

Voorgaande clubs
Sophie heeft bij verschillende clubs gespeeld. Bij DSZ, SC Woezik en DIO was zij onderdeel van jongensteams. Daarnaast heeft zij gespeeld voor CTO-Eindhoven en op dit moment is Sophie nog actief voor Achilles’29.

Terug naar vrouwen