Statistieken Achilles ’29 – Excelsior Barendrecht

29 maart 2018

Na de daverende 5-0 overwinning bij VV Alkmaar volgde afgelopen vrijdag een 3-0 nederlaag tegen ADO Den Haag. Vrijdag gaat Excelsior Barendrecht in de uitwedstrijd bij Achilles ’29 op jacht naar de tweede achtereenvolgende uitoverwinning in de Eredivisie Vrouwen. Na deze wedstrijd ligt de competitie voor drie weken stil.

Achilles ’29
Achilles ’29 eindigde de reguliere competitie met zestien punten op de voorlaatste plaats, waardoor het met acht punten aan de Plaatseringsgroep begon. In de eerste twee wedstrijden van deze competitie zijn de vrouwen uit Groesbeek nog ongeslagen. Op 16 maart werd er met 2-2 gelijkgespeeld bij ADO Den Haag en afgelopen vrijdag won Achilles ’29 de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar met 2-1. Hierdoor bezet Achilles ’29 met twaalf punten de tweede plaats in de Plaatseringsgroep.

Eerdere ontmoetingen
In de thuiswedstrijd in de reguliere competitie, tijdens de tweede speelronde, maakte Excelsior Barendrecht de allereerste doelpunten in de Eredivisie. Op 8 september scoorde Zoï van de Ven het eerste doelpunt ooit en kwam ook Nadine de Breij tot scoren. Desondanks ging de uitwedstrijd met 4-2 verloren. In de thuiswedstrijd op 8 december leek Excelsior Barendrecht hard op weg naar het eerste punt. Bij een 0-1 achterstand miste Fréderique Nieuwland een kwartier voor tijd een strafschop, waarna de wedstrijd met 0-2 verloren ging.

Terug naar vrouwen