Statistieken Achilles ’29 – Excelsior Barendrecht

10 mei 2018

Excelsior Barendrecht speelt vanavond op bezoek bij Achilles ’29 de voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen. De vrouwen uit Groesbeek zijn voor de vijfde en laatste keer dit seizoen de tegenstander van de ploeg van Sander Luiten.

Excelsior Barendrecht
Excelsior Barendrecht behaalde afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar het eerste punt op eigen veld (2-2). Daardoor hebben de vrouwen in de eerste zes play-offwedstrijden nu negen doelpunten gemaakt, twee meer dan in de reguliere competitie. Sherallin Henríquez scoorde een derde van de doelpunten in de play-offs en is over het gehele seizoen topscorer met vier doelpunten.

Achilles ‘29
Tegenstander Achilles ’29 is de nummer twee in de play-offs en dat lijkt de hoogst haalbare positie voor de vrouwen uit Groesbeek. In de eerste vier play-offwedstrijden behaalde Achilles ’29 tien punten, maar de laatste twee wedstrijden gingen verloren. De achterstand op nummer één ADO Den Haag is met zeven punten en nog drie wedstrijden te spelen vrijwel niet meer te overbruggen.

Eerdere ontmoetingen
Excelsior Barendrecht verloor de vorige uitwedstrijd tegen Achilles ’29 in de play-offs met 2-1 en de thuiswedstrijd tegen de vrouwen uit Groesbeek leverde een 2-0 nederlaag op. Ook in de reguliere competitie werd twee keer verloren van Achilles ’29. Zoï van de Ven scoorde in de tweede speelronde in Groesbeek wel het eerste doelpunt van Excelsior Barendrecht in de Eredivisie (4-2 nederlaag).

Terug naar vrouwen