Statistieken Ajax - Excelsior Barendrecht

8 februari 2018

Excelsior Barendrecht speelt vrijdag op bezoek bij Ajax de eerste ‘vrouwelijke klassieker’ in Amsterdam. Dit is voor Excelsior Barendrecht de voorlaatste uitwedstrijd van de reguliere competitie, waarin nog geen punt werd behaald. Ajax daarentegen is samen met FC Twente al zeker van een plaats in de kampioensgroep, die begin maart van start gaat.

Ajax
De regerend landskampioen en bekerhouder verloor dit seizoen als enige club in de Eredivisie nog geen wedstrijd. De laatste keer dat Ajax met lege handen stond, was op 24 maart 2017. Op eigen veld zijn de Amsterdamse vrouwen met 33 achtereenvolgende wedstrijden zonder nederlaag al bijna drie jaar ongeslagen. Desondanks bedraagt de achterstand op koploper FC Twente vier punten, hoewel Ajax een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Eerdere ontmoeting
Op 3 november 2018 verloor Excelsior Barendrecht de thuiswedstrijd tegen Ajax met 0-2. Hoewel Excelsior Barendrecht vrijwel geen kansen creëerde, hield het lang zicht op een stunt. Ajax nam pas in de 55ste minuut via een doelpunt van Inessa Kaagman de leiding. Dertien minuten voor tijd besliste Marjolijn van den Bighelaar de wedstrijd in het voordeel van de Amsterdammers.

Meer Vrouwen

zo 21 april 2024

Excelsior Vrouwen verliest met 2-4 van Fortuna Sittard

Vier dagen na de verloren halve finale in de KNVB Beker heeft Excelsior Vrouwen opnieuw verloren…

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…