Statistieken Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag

22 maart 2018

Excelsior Barendrecht behaalde vorige week met een afgetekende 5-0 overwinning op bezoek bij VV Alkmaar na zeventien wedstrijden de allereerste punten in de Eredivisie Vrouwen. De vrouwen hopen de historische overwinning vrijdag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag een goed vervolg te geven. De aanvang is om 19.30 uur.

Overwinning
Excelsior Barendrecht scoorde vrijdag in Alkmaar bijna even vaak als in de eerste zestien wedstrijden. Bovendien werd in de eerste uitwedstrijd van de play-offs al vaker gescoord in uitwedstrijden dan in de gehele reguliere competitie. In de reguliere competitie scoorde Excelsior Barendrecht in totaal zeven doelpunten, waarvan vier op vreemde bodem. Nidia Bos, Kim Hendriks en Sherallin Henríquez zijn na afgelopen vrijdag met twee doelpunten gedeeld clubtopscorer.

ADO Den Haag
Eenmalig kampioen en drievoudig bekerwinnaar ADO Den Haag kwalificeerde zich vorig seizoen met een voorsprong van zeventien punten voor de Kampioensgroep, maar liep deze dit seizoen op doelsaldo mis. De vrouwen uit Den Haag eindigden de reguliere competitie op de zesde plaats, met evenveel punten maar een minder doelsaldo als nummer vijf PSV. ADO Den Haag begon de play-offs afgelopen vrijdag met een 2-2 gelijkspel tegen Achilles ’29. Excelsior Barendrecht verloor dit seizoen beide eerdere ontmoetingen met ADO Den Haag met 1-3.

Oud-speelsters
Zes speelsters van Excelsior Barendrecht hebben een verleden bij ADO Den Haag. Isa Pothof en Fréderique Nieuwland speelden respectievelijk vijf en twee wedstrijden in het eerste elftal. Lianne Bruijs, Nikki IJzerman, Kim Hendriks en Solange de Smit kwamen in Den Haag alleen in actie in andere elftallen.

Kaartverkoop
Voor seizoenkaarthouders en sponsors van Excelsior en BVV Barendrecht geldt morgen vrije toegang op vertoon van de seizoenkaart. Losse tickets zijn te koop bij de entree van het terrein van BVV Barendrecht.

Terug naar vrouwen