Statistieken Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag

24 mei 2018

Excelsior Barendrecht speelt vrijdag de laatste wedstrijd van het debuutseizoen in de Eredivisie. In het Van Donge & De Roo wordt tegen ADO Den Haag de 26ste wedstrijd van het seizoen afgesloten. Het is ook de laatste wedstrijd van trainer Sander Luiten, die na dit seizoen vertrekt naar PSV.

Dertien doelpunten
Excelsior Barendrecht kan terugkijken op een succesvol einde van het seizoen. De reguliere competitie werd na zestien wedstrijden afgesloten met nul punten en zeven doelpunten. In de eerste acht wedstrijden van de play-offs werden vijf punten behaald en scoorde de ploeg dertien keer. Liefst elf van deze doelpunten werden gescoord in uitwedstrijden. Tegen ADO Den Haag hoopt Excelsior Barendrecht, nadat vorige week het eerste punt op eigen veld werd behaald, het seizoen af te sluiten met de eerste thuisoverwinning.

ADO Den Haag
ADO Den Haag liep in de reguliere competitie op doelsaldo een plaats in de Kampioensgroep mis. De vrouwen uit Den Haag stonden vanaf de eerste speelronde bovenaan in Poule B van de play-offs. Door de 2-1 overwinning tegen Achilles ’29 verzekerde ADO Den Haag zich vorige week van de eerste plaats in deze poule. De ploeg van trainer Arend Regeer verloor maar één wedstrijd in de play-offs.

Eerdere ontmoetingen
Excelsior Barendrecht verloor alle vier ontmoetingen met ADO Den Haag dit seizoen. In iedere wedstrijd kreeg de ploeg van Sander Luiten drie tegendoelpunten en in drie van de vier wedstrijden kwam Excelsior Barendrecht één keer tot scoren. Een maand geleden bleef het tijdens de ontmoeting in Den Haag lang spannend. Sharona Tieleman gooide de wedstrijd pas vier minuten voor tijd in het voordeel van ADO Den Haag op slot.

Kaartverkoop
Seizoenkaarthouders en sponsors van Excelsior Rotterdam en BVV Barendrecht hebben gratis toegang op vertoon van hun kaart. Losse kaarten zijn te koop via Excelsior Tickets.

Terug naar vrouwen