Statistieken Excelsior Barendrecht - ADO Den Haag

21 december 2017

Excelsior Barendrecht besluit het debuutjaar in de Eredivisie vrijdag af met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Voor zes speelsters betekent dit een wedstrijd tegen hun oude club. Isa Pothof, Fréderique Nieuwland, Nikki IJzerman, Kim Hendriks en Lianne Bruijs droegen in het verleden het shirt van ADO Den Haag.

Eerdere ontmoeting
De ontmoeting tussen Excelsior Barendrecht en ADO Den Haag eerder dit seizoen eindigde in een 3-1 overwinning voor de Haagse vrouwen. Tijdens de vierde speelronde hield Excelsior Barendrecht ondanks een vroege voorsprong, Nadine Noordam scoorde al in de tiende minuut, lang stand. Pas twintig minuten voor tijd beslisten Marthe van Eck en Victoria Pelova binnen zeven minuten tijd de wedstrijd. Solange de Smit deed vlak voor tijd nog iets terug namens Excelsior Barendrecht.

ADO Den Haag
ADO Den Haag, eenmalig landskampioen en drievoudig bekerwinnaar, speelde dit seizoen twee wedstrijden minder dan Excelsior Barendrecht. Met twaalf punten uit negen wedstrijden staat de ploeg op de zesde plaats, maar op verliespunten twee plaatsen hoger. ADO Den Haag verloor slechts een van de eerste vijf thuiswedstrijden. Afgelopen vrijdag poetste de ploeg op eigen veld in het laatste kwartier een 0-2 achterstand weg tegen koploper Ajax (2-2 gelijkspel).

Winterstop
Na de ontmoeting tegen ADO Den Haag is het tijd voor de winterstop. Excelsior Barendrecht speelt vanwege een vrije speelronde pas weer op 6 februari 2018 de eerstvolgende wedstrijd. In februari speelt Excelsior Barendrecht in de reguliere competitie nog tegen PEC Zwolle, Ajax, VV Alkmaar en SC Heerenveen. Vervolgens wordt de competitie opgesplitst in een kampioens- en plaatseringsgroep.