Statistieken Excelsior Barendrecht – SC Heerenveen

22 februari 2018

Excelsior Barendrecht speelt vrijdag tegen SC Heerenveen de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de Eredivisie Vrouwen. Hierna wordt de competitie opgedeeld in een kampioens- en plaatseringsgroep. De nummers één tot en met vijf strijden verder om het kampioenschap en de overige vier clubs, waaronder Excelsior Barendrecht, treffen elkaar nog driemaal. Tijdens de laatste speelronde staat er voor tegenstander SC Heerenveen nog veel op het spel.

SC Heerenveen
Alleen FC Twente en Ajax zijn al zeker van een vervolg in de kampioensgroep, voor de laatste drie plaatsen komen nog vijf ploegen in aanmerking. SC Heerenveen heeft, ondanks de 1-3 nederlaag tegen Ajax afgelopen vrijdag, goede papieren om het seizoen te vervolgen in de kampioensgroep. De ploeg van trainer Roeland ten Berge bezet met 21 punten de vierde plaats. PEC Zwolle heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo. De voorsprong op de nummers zes en zeven, PSV en ADO Den Haag, bedraagt slechts twee punten. Afgelopen seizoen kwam SC Heerenveen in de reguliere competitie nog 21 punten tekort voor een vervolg in de kampioensgroep.

Eerdere ontmoeting
Excelsior Barendrecht verloor de uitwedstrijd bij SC Heerenveen, op 17 november 2017, met 2-0. Fenna Kalma zette de Friezen na twaalf minuten spelen op voorsprong en een halfuur voor tijd besliste Tiny Hoekstra de eindstand op 2-0. Excelsior Barendrecht zal vrijdag opnieuw moeten waken voor beide speelsters, die samen 19 van de 25 Friese doelpunten scoorden. Fenna Kalma scoorde tot dusverre twaalf doelpunten en Tiny Hoekstra maakte er zeven.

Kaartverkoop
Het duel tussen Excelsior Barendrecht en SC Heerenveen wordt morgen vanaf 19.30 uur gespeeld op Sportpark De Bongerd. Kaarten zijn te koop aan de poort en kosten 7,50 euro. Seizoenkaarthouders van Excelsior Rotterdam en leden van BVV Barendrecht hebben gratis toegang.

Terug naar vrouwen