Statistieken VV Alkmaar - Excelsior Barendrecht

16 maart 2018

Excelsior Barendrecht speelt vanavond op bezoek bij VV Alkmaar de eerste wedstrijd in de play-offs. In de zogeheten Plaatseringsgroep wordt een anderhalve competitie gespeeld tussen de nummers zes tot en met negen van de reguliere competitie. Alle clubs beginnen met een halvering van het aantal behaalde punten.

VV Alkmaar
VV Alkmaar behaalde twintig punten in de reguliere competitie en eindigde daarmee op de zevende plaats. De Alkmaarders scoorden 28 doelpunten in de reguliere competitie, waarvan de helft werd gemaakt door Katja Snoeijs. VV Alkmaar stond voorafgaand aan de laatste speelronde nog vijfde, maar liepen door een 2-1 nederlaag bij ADO Den Haag de kampioensgroep mis. Ook ADO Den Haag eindigde, evenals Achilles ’29, niet bij de bovenste vijf en daardoor zijn de komende weken de tegenstanders van Excelsior Barendrecht.

Eerdere ontmoetingen
Nog geen maand geleden stonden VV Alkmaar en Excelsior Barendrecht nog tegenover elkaar in Alkmaar. Op 16 februari verloor Excelsior Barendrecht met 4-0. Na tien minuten stond er al een stand van 3-0 op het scorebord. In de thuiswedstrijd op 10 november stond Excelsior Barendrecht bij rust met 0-2 achter. Door een vroege aansluitingstreffer in de tweede helft van Corina Luijks hield de ploeg van Sander Luiten lang zicht op het eerste punt, maar in de laatste tien minuten liep VV Alkmaar uit naar 1-4.

KNVB Beker
Afgelopen zaterdag reisde Excelsior Barendrecht ook al af naar Alkmaar. In de achtste finales van de KNVB Beker werd de ploeg namelijk gekoppeld aan Jong VV Alkmaar. Deze wedstrijd ging met 2-0 verloren door doelpunten van Rachel van Netten en Sanne Koopman.