Statistieken VV Alkmaar – Excelsior Barendrecht

17 mei 2018

Excelsior Barendrecht speelt vrijdag op bezoek bij VV Alkmaar de laatste uitwedstrijd en voorlaatste wedstrijd van het debuutseizoen in de Eredivisie. De vrouwen van vertrekkend trainer Sander Luiten betreden op Sportpark AFC ’34 de grond waar twee maanden geleden historie werd geschreven.

Eerste overwinning
Op 16 maart behaalde Excelsior Barendrecht in en tegen Alkmaar de eerste overwinning ooit. VV Alkmaar werd in de eerste speelronde van de play-offs op een 5-0 nederlaag getrakteerd. Ook in de thuiswedstrijd van twee weken geleden bleef Excelsior Barendrecht ongeslagen tegen de vrouwen uit Alkmaar (2-2 gelijkspel).

Ongeslagen
Vrijdag kunnen de vrouwen opnieuw historie schrijven in Alkmaar. Na het 2-2 gelijkspel volgde vorige week dezelfde uitslag op bezoek bij Achilles ’29. Daarmee bleef de ploeg voor het eerst ongeslagen in twee achtereenvolgende wedstrijden. Vrijdag kan hier een derde wedstrijd aan worden toegevoegd en kunnen de vrouwen voor het eerst in vier achtereenvolgende wedstrijden tot scoren komen.

VV Alkmaar
Tegenstander VV Alkmaar behaalde één punt in de eerste vier play-offwedstrijden, maar is inmiddels drie wedstrijden op rij ongeslagen. Afgelopen vrijdag wonnen de vrouwen met 2-1 van ADO Den Haag, dat tot die wedstrijd nog ongeslagen was in de play-offs. Met achttien punten, één punt minder dan nummer twee Achilles ’29, bezet VV Alkmaar de derde plaats. De achterstand op koploper ADO Den Haag is niet meer te overbruggen.

Terug naar vrouwen