Statistieken VV Alkmaar – Excelsior Barendrecht

15 februari 2018

Excelsior Barendrecht speelt vrijdag tegen VV Alkmaar de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie. Zowel in deze wedstrijd als in de laatste speelronde, als SC Heerenveen de tegenstander is, kan Excelsior Barendrecht een rol spelen in de strijd om een plaats in de kampioensgroep. Nog vijf teams, waaronder VV Alkmaar, zijn in de race om de laatste drie plaatsen in deze groep.

VV Alkmaar
VV Alkmaar bezet na veertien wedstrijden met zeventien punten de tweede plaats. De vijf hoogst geplaatste teams hervatten de competitie in maart in de kampioensgroep, de overige teams gaan verder in de plaatseringsgroep. De achterstand op nummer vijf ADO Den Haag bedraagt twee punten en die op nummer drie SC Heerenveen vier punten. VV Alkmaar speelt vrijdag voor de vierde achtereenvolgende keer een thuiswedstrijd. De laatste vier thuiswedstrijden leverden vier punten op.

Eerdere ontmoeting
Op 10 november 2017 verloor Excelsior Barendrecht de ontmoeting met VV Alkmaar in Barendrecht met 1-4. In de laatste acht minuten voor rust kwam de ploeg uit Alkmaar door doelpunten van Katja Snoeijs en Kerstin Casparij op een 0-2 voorsprong. Kort na rust maakte Corina Luijks de aansluitingstreffer. Excelsior Barendrecht hield lang uitzicht op een punt, maar zag VV Alkmaar in de laatste tien minuten uitlopen. Simone Kets en Katja Snoeijs zorgden voor de 1-4 eindstand.

Terug naar vrouwen