Strijdend Excelsior Barendrecht ten onder bij PSV

2 oktober 2018

De derde wedstrijd van dit voetbalseizoen werd door Excelsior Barendrecht helaas verloren. In Eindhoven werd het 3-0 voor PSV, dat onder leiding staat van onze oud-trainer Sander Luiten.

Strijd en passie
Al snel was duidelijk dat Excelsior Barendrecht het niet makkelijk zou krijgen op de Herdgang. PSV is een goed voetballende ploeg die de bal snel rond liet gaan en zeer gevaarlijk was over de flanken. Excelsior Barendrecht kon het PSV met strijd en passie af en toe heel moeilijk maken.

Kansen
Excelsior Barendrecht begon fel aan de wedstrijd en probeerde PSV vast te zetten wat na tien minuten resulteerde in de eerste doelpoging van Eline Koster. Met een hard schot miste zij maar net het doel. PSV was gelijk weer bij de les en nam het initiatief. Vooral over de flanken was PSV zeer gevaarlijk en zo ontstond een aantal kansen, maar PSV kreeg de bal er niet in. Het was Isa Pothof die haar ploeg in de race hield met een paar mooie reddingen.

Doelpunten
In de 26e minuut was het toch raak. Na een mooie aanval over de linker flank was het Katja Snoeijs die een voorzet netjes afmaakte en PSV op een 1-0 voorsprong zette. Niet veel later, in de 33e minuut, was het vrijwel een kopie van de eerste goal die leidde tot de 2-0. Nu was het Aline Zeler die binnentikte.

Steekbal
Excelsior Barendrecht gaf zich ondanks de achterstand niet gewonnen. Na 38 minuten spelen was het Carmen Simonis die Nikki IJzerman met een schitterende steekbal vrij op de achterlijn zette. Zij gaf prachtig voor, maar Jolina Amani kon net niet afronden. Vlak voor rust kreeg Katja Snoeijs nog een kans op de 3-0, maar de ruststand was 2-0.

Aansluitingstreffer
In de tweede helft was hetzelfde beeld te zien: PSV dat de bal goed rond liet gaan en Excelsior Barendrecht dat constant de aanval bleef zoeken en de druk op de ketel probeerde te houden. In de 58e minuut was daar bijna de aansluitingstreffer na een mooie actie van Carmen Simonis, maar de inzet van Sherallin Henriquez ging net over.

Definitief
Ook omdat Excelsior Barendrecht de aanval bleef zoeken, werden de ruimtes groter en groter. In de 73e minuut gooide PSV de wedstrijd definitief in het slot door via Jeslynn Kuipers de 3-0 te maken. PSV kreeg hierna nog een aantal kansjes, maar Isa Pothof liet zich niet meer verrassen en zo bleef het 3-0.

Terug naar vrouwen