Teleurstelling na 1-0 nederlaag tegen Achilles'29

3 december 2018

Excelsior Barendrecht speelde tegen Achilles’29 een prima eerste helft, waardoor het enorm veel kansen creëerde. Tot een goal kwam Excelsior Barendrecht echter niet, de paal en de lat stonden een voorsprong in de weg. Uiteindelijk verloor de ploeg helaas met 1-0 in Groesbeek.

Zin in
Het had halverwege de wedstrijd zomaar 0-3 kunnen zijn, omdat Excelsior Barendrecht de wedstrijd zeer sterk begon en Achilles’29 constant onder druk zette. De vrouwen hadden er duidelijk zin in en Achilles’29 had moeite met het hoge tempo. Wel was het uitkijken voor de snelle uitbraak van de thuisploeg. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes, maar achterin werden deze goed opgevangen en verwerkt.

Geluk
Excelsior Barendrecht speelde dynamisch en er was heel veel beweging op het middenveld. Achilles’29 had duidelijk veel moeite met onze spitsen en mocht van geluk spreken dat Excelsior Barendrecht de vele kansen niet afmaakte. Het zat de ploeg van trainer Richard Mank niet mee in de afwerking en zo gingen de vrouwen de rust in met een 0-0 stand.

Tweede gele kaart
Na de rust was het weer Excelsior Barendrecht dat het initiatief nam en op jacht ging naar de 0-1. Helaas kreeg Renee Zoutewelle een tweede gele kaart voor het weg tikken van de bal. Wat Achilles’29 daarvoor al een aantal keer had gedaan en de scheidsrechter afdeed met een waarschuwing, werd nu bestraft met geel. Het ongeloof was groot bij Excelsior Barendrecht en na de rode kaart waren de dames helemaal van slag. Niets lukte er meer en wat fout kon gaan ging fout.

Weg kwijt
Achilles’29 maakte hier gretig gebruik van, voerde de druk op en kreeg de ene na de andere kans. Niet veel later kreeg ook een speelster van Achilles’29 een rode kaart, maar het speelbeeld bleef hetzelfde. Excelsior Barendrecht was compleet de weg kwijt en kon niet meer in haar spel komen. Geen bal kwam meer aan iedereen ging lopen met de bal en alles ging mis.

Teleurstelling
In de tachtigste minuut resulteerde dit dan ook in de 1-0 voor Achilles’29. Excelsior Barendrecht probeerde het nog wel, maar het geloof was er niet meer. Zo eindigde deze wedstrijd in de ongelooflijke teleurstelling voor Excelsior Barendrecht. Aanstaande vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan is PSV Vrouwen de tegenstander. Dit duel wordt gespeeld op de Bongerd, aftrap 19:30 uur.

Meer Vrouwen

vr 19 april 2024

Excelsior Vrouwen zondag opnieuw tegen Fortuna Sittard

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…

Excelsior Vrouwen is er woensdagavond niet in geslaagd om de finale van de TOTO KNVB Beker…